Серия от досъдебни производства в Кърджали за кражби и фалшиви документи

Досъдебно производство за подадена декларация с неверни данни е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 49-годишен обявил в документ пред сектор „Пътна полиция“, че не притежава свидетелство за правоуправление, издадено от друга държава, което при извършена проверка се оказало невярно. Разследването по случая е по чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Кърджали разкрили и задържали мъж, откраднал пари от вилна зона край областния град. Около 15 часа на 21 август 36-годишен кърджалиец издебнал възрастен обитател на вила и му прибрал парите. След подаден сигнал полицаи от РУ-Кърджали стигнали до извършителя, който е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за кражба и работата продължава разследващ полицай.

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кърджали. Счупено било панорамно стъкло на лек автомобил „Фолксваген“, паркиран в областния град. Издирва се извършителят на престъплението.

За подадена декларация с невярно съдържание е започната проверка в РУ-Кирково по чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс. Във връзка с издаден електронен фиш 73-годишен водач в писмен документ посочил, че друг е управлявал автомобила, което в хода на проверка се оказало, че не отговаря на истината. Работата продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини