Библиотеката с колекция от ученическия вестник "Приятели плюс"

В навечерието на Деня на Кърджали в Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ се проведе работна среща на ръководителите на три културно-образователни институции. Домакинът на събитието Елисавета Кехайова посрещна Златка Пеньова, директор на Общински детски комплекс, и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“.  Обсъдени бяха бъдещи съвместни проекти, които ще се изпълняват в условия на пандемия.

Библиотеката получи колекция от издания на ученическия вестник „Приятели плюс“, който се списва от участниците в журналистическите кръжоци в ОДК с ръководители Марияна Бекриева и Антония Грозева. През последните 5 години пъстрото и луксозно издание се отпечатва в рамките на проекта „Месец на Америка“, реализиран от Дружество „Приятели на САЩ“ със съдействието на посолството на САЩ в България.

Фондовете на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ се обогатиха и с книгата „Америка и Кърджали“ на Валентина Иванова. В нея авторката обобщава историята на българо-американските отношения в област Кърджали след 1989 година. С изданието Дружеството отбеляза своя 30-годишен юбилей през февруари 2020 година.

Това съобщиха от ръководството на Регионална бибиотека "Н.Й.Вапцаров"в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини