Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” връчи наградите в конкурса „Читател на годината- 2020”

Въпреки пандемията и специфичните условия, при които живеем и работим, и тази година по традиция Регионална библиотека  „Никола Йонков Вапцаров” връчи наградите в конкурса „Читател на годината ”.

Отличието  за 2020 година в Детски отдел е за Ефекан Сюлейман, ученик в шести клас на  СУ „П.Р.Славейков” със заети 95 библиотечни единици. А в  отдел  Заемна за възрастни отличието се присъжда на Йорданка Сарафова със 160 прочетени книги.

Победителите в инициативата „Читател на годината 2020" получиха грамота, предметна награда и  едногодишен безплатен абонамент, лично от директора Елисавета Кехайова. Тя пожела на шестокласника Ерхан да продължава да чете и да посещава редовно библиотеката, защото четенето обогатява речника и развива въображението. Да бъде добър ученик и гордост за семейството си. А към  госпожа Сарафова директорката на библиотеката се обърна с думите, никога да не губи интереса си към книгите. Госпожа Кехайова пожела на победителите в конкурса през идващата 2021 година да бъдат здрави и любовта им към книгите и четенето никога да не угасва.

Инициативата се провежда за шеста поредна година, а  победителите в конкурса се излъчват на база актуална статистика за четенето от автоматизираната библиотечна система за заемане на литература.

РБ „Н.Й.Вапцаров”

гр. Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини