Откриха коледна изложба в Регионалната библиотека

Изображение 1 от 2

    Днес директорът на Регионална Библиотека „Н.Й.Вапцаров” г-жа  Елисавета Кехайова, откри коледната изложба на тема „През моя кибер-коледен светоглед”.

    В непринуден разговор с тийнерджърите г-жа Кехайова се запозна със всеки един от тях и изрази своето възхищение от желанието на младите хора да се включат в идеята  на библиотеката да творят по нестандартна тема,  по повод  наближаващата Коледа. Тя благодари на участниците в изложбата, че приеха предизвикателството и работиха усърдно, като създадоха  чудесни произведения. Благодари им още за творчеството, за креативността, за идеите, за фантазията. Оставаме отворени за съвместни инициативи, творчески занятия, уъркшопи и сме готови да прегърнем всяка ваша добра идея, окуражи ги  директорът на културната институция.

    Всеки един от  младите художници получи грамота и коледен подарък от     г-жа Кехайова. Тя пожела на младите автори  да продължават да се развиват творчески, да съчетават знанието, науката  и изкуството  и им подари едногодишен абонамент за библиотеката. 

    Повече от месец  27 млади автори от СУ „Отец Паисий”, СУ „П.Р.Славейков”, СУ „Йордан Йовков”, ЕГ „Христо Ботев” и ПГИ „Алеко Константинов” работиха усърдно в  „Арт лаборатория с Мая Мечева: Рисуване – техники, актьорски задачи”.

    Всяка една от вас показа своя свят, всяка една от вас e фар, който свети в бурното море на действителността. Вие научихте най-важното – никога и пред нищо да не се спирате, да не се отказвате от вашите цели. Сигурна съм, че нашите творчески срещи ще продължават и в бъдеще тук в библиотеката,  каза библиотекарят и художник Мая Мечева.

    Това съобщиха от РБ„Н.Й.Вапцаров”

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини