Гвардейци издигнаха националния трибагреник над Езиковата и дадоха старта на новата учебна година

Изображение 1 от 6

    Звънецът постави началото на новата учебна година за Езиковата гимназия „Христо Ботев“

      835 средношколци прекрачиха днес прага на Езиковата гимназия „Христо Ботев в Кърджали.За първи път това сториха 156 осмокласници.Общо в елитното учебно заведение ще се учат 33 паралелки.Учениците влязоха в класните стаи с предпазни маски,спазвайки изискванията за социална дистанция.

    Във вековните традиции на народа нипървиятучебенден  е празник - символ на вечното начало и безкрайното духовно съграждане. С него всяка година се възражда поривът към знания и мечти.Днес училищният звънец поведе отново ученици и учители към необятния свят на познанието. Вълнуваха се всички – ученици, учители родители, защото всяка година това е  едно ново начало, изпълнено с много труд и надежди.

    Фанфарният оркестър на Езиковата гимназия постави тържественото начало на новата учебна година под звуците на Ботевия марш и възрожденски маршове. Гвардейският отряд се подреди в тържествен шпалир за издигане на националното знаме, а след това впечатли присъстващите със танцова композиция.

            С радост и вълнение за поредна година вратите на Гимназията се отвориха, за да прегърнат младостта. За да споделят радостта на тържеството присъстваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, главният секретар на областна администрация госпожа Сабина Сюлюкчиева – председател на Обществения съвет към училището  и старши експерт „Чужди езици“ от РУО - Кърджали госпожа Йоана Ташева.

    В първия ден от  новата учебна година директорът на Езиковатагимназия  „Христо Ботев” г-жа Даниела Павлова отправи своите пожелания обръщайки се към учителите и гимназистите с думите:

              „Учителите, са тези, които измерват професионалния си път в учебни години, те са тези, които напътстват и подкрепят младите хора.Те предават своята любов към науката, към моралните и духовните ценности, учат на доброта и мъдрост.Езиковата гимназия  е дом за всички ботевци, жадуващи за нови знания и нови върхове по пътя на израстването им като личности. Пожелавам  ви да сте борбени и последователни в своите цели и намерения. Давайте ни поводи за гордост. Бъдете достойни Ботеви потомци!“

    Петя Беловска, ученичка от 12. клас, изрази вълнението   на дванадесетокласниците, за които този 15 септември е последният първи учебен ден в  Гимназията. Тя пожела на гимназистите да имат смели мечти, да срещнат нови приятели и да се борят с предизвикателствата, калявайки волята си, за да пожънат своите успехи и да бъдат удовлетворени от положените усилия.

    Осмокласничката Естер Чаушева, постигнала най-висок резултат на изпитите за прием в Гимназията, поздрави съучениците си с правилния избор да бъдат възпитаници на единствената Езикова гимназия в област Кърджали и им пожела успех в приключението по пътя към науката и познанието.Гайдарят Даниел Костов от девети клас развълнува присъстващите с родопска народна китка и предизвика техните аплодисменти. Йоана Георгиева от дванайсети клас изпя популярната българска песен „И аз съм тук“и впечатли всички с таланта си.Директорът на Езиковата гимназия посрещна учениците на прага на училището и  връчи на Естер Чаушева от 8. клас  Ключа на знанието.По стара българска традиция под звуците на  училищния звънец с поздрав „ На добър час!“осмокласниците прекрачиха за пръв път прага на училището с увереност  и надежда за успешна и ползотворна учебна година.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини