14 °C

Гвардейци издигнаха националния трибагреник над Езиковата и дадоха старта на новата учебна година

Изображение 1 от 6

  Звънецът постави началото на новата учебна година за Езиковата гимназия „Христо Ботев“

    835 средношколци прекрачиха днес прага на Езиковата гимназия „Христо Ботев в Кърджали.За първи път това сториха 156 осмокласници.Общо в елитното учебно заведение ще се учат 33 паралелки.Учениците влязоха в класните стаи с предпазни маски,спазвайки изискванията за социална дистанция.

  Във вековните традиции на народа нипървиятучебенден  е празник - символ на вечното начало и безкрайното духовно съграждане. С него всяка година се възражда поривът към знания и мечти.Днес училищният звънец поведе отново ученици и учители към необятния свят на познанието. Вълнуваха се всички – ученици, учители родители, защото всяка година това е  едно ново начало, изпълнено с много труд и надежди.

  Фанфарният оркестър на Езиковата гимназия постави тържественото начало на новата учебна година под звуците на Ботевия марш и възрожденски маршове. Гвардейският отряд се подреди в тържествен шпалир за издигане на националното знаме, а след това впечатли присъстващите със танцова композиция.

          С радост и вълнение за поредна година вратите на Гимназията се отвориха, за да прегърнат младостта. За да споделят радостта на тържеството присъстваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, главният секретар на областна администрация госпожа Сабина Сюлюкчиева – председател на Обществения съвет към училището  и старши експерт „Чужди езици“ от РУО - Кърджали госпожа Йоана Ташева.

  В първия ден от  новата учебна година директорът на Езиковатагимназия  „Христо Ботев” г-жа Даниела Павлова отправи своите пожелания обръщайки се към учителите и гимназистите с думите:

            „Учителите, са тези, които измерват професионалния си път в учебни години, те са тези, които напътстват и подкрепят младите хора.Те предават своята любов към науката, към моралните и духовните ценности, учат на доброта и мъдрост.Езиковата гимназия  е дом за всички ботевци, жадуващи за нови знания и нови върхове по пътя на израстването им като личности. Пожелавам  ви да сте борбени и последователни в своите цели и намерения. Давайте ни поводи за гордост. Бъдете достойни Ботеви потомци!“

  Петя Беловска, ученичка от 12. клас, изрази вълнението   на дванадесетокласниците, за които този 15 септември е последният първи учебен ден в  Гимназията. Тя пожела на гимназистите да имат смели мечти, да срещнат нови приятели и да се борят с предизвикателствата, калявайки волята си, за да пожънат своите успехи и да бъдат удовлетворени от положените усилия.

  Осмокласничката Естер Чаушева, постигнала най-висок резултат на изпитите за прием в Гимназията, поздрави съучениците си с правилния избор да бъдат възпитаници на единствената Езикова гимназия в област Кърджали и им пожела успех в приключението по пътя към науката и познанието.Гайдарят Даниел Костов от девети клас развълнува присъстващите с родопска народна китка и предизвика техните аплодисменти. Йоана Георгиева от дванайсети клас изпя популярната българска песен „И аз съм тук“и впечатли всички с таланта си.Директорът на Езиковата гимназия посрещна учениците на прага на училището и  връчи на Естер Чаушева от 8. клас  Ключа на знанието.По стара българска традиция под звуците на  училищния звънец с поздрав „ На добър час!“осмокласниците прекрачиха за пръв път прага на училището с увереност  и надежда за успешна и ползотворна учебна година.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  27 окт 2020
  Последни новини