24 °C

Съдът върна за ново разследване на Прокуратурата делото срещу Местан за катастрофата при с.Загорско/снимки/

  Окръжният съд в Кърджали върна за ново разследване на Окръжна прокуратура делото срещу Лютви Местан и Хюсеин Ахмед за причиняване  по непредпазливост смъртта на шестмесечно бебе при катастрофа при с.Загорско, Кърджалийско. И двамата обвиняеми са родом от с.Чорбаджийско. И двамата бяха с мярка  за неотклонение-парична гаранция.  Докато защитата на Хюсеин Ахмед, баща на загиналото бебе, шофирал една от колите, пледираше за даване на ход на делото заедно с прокурорите, то адвокатът на Лютви Местан –Наско Дойчев, настояваше за прекратяване на процеса.

    Тричленният състав с председател Георги Милушев бе категоричен, че делото е подсъдно на Окръжен съд-Кърджали. Той допусна като частен обвинител, съпругата на Хюсеин Ахмед и майка на загиналото бебе Емине Ахмед.

   Обрат в заседанието настъпи след пледоариите на Наско Дойчев и Лютви Местан. Дойчев настоя да не се дава ход на делото, като се аргументира,че са получили копия на документацията от 12 тома едва вчера и не са имали физическата възможност да се запознаят с нея. Той каза също, че майката и бащата на детето, които са две различни страни по делото се представляват от една и съща кантора. Тя е получила на електронен носител материалите по делото още в края на май. Няма равнопоставеност, категоричен бе Дойчев. Той бе отбеляза, че в хода на досъдебното производство са допуснати драстични нарушения.

  Вече 17 месеца преживявам и съпреживявам катастрофата от 14 април 2019 г. Искам равнопоставеност по време на процеса , а не двойни стандарти. Съществуват пороци в съдебния акт. Експертизите са направени въз основа на манипулирани факти. Прокуратурата накърнява правото ми на справедлив процес, подчерта Местан. Обвинението е съставено въз основа на съзнателно манипулирани факти и обстоятелства, подчерта подсъдимия. Обвинението е порочно. Порочни са и доказателствата. Бях наклеветен от Прокуратурата, категоричен е Местан. Той поиска делото да се върне за доразследване.

   След 50 минутно заседание тричленния състав на съда оповести, че не са налице основания за прекратяване на делото, но то трябва да се върне на Прокуратурата за ново разследване. Магистратите се позоваха на това, че е допуснато нарушение на Наказателния кодекс , един и същ адвокат да бъде довереник на две отделни страни в съдопроизводството.

    Прокурорите отказаха да коментират дали ще обжалват. От свия страна защитникът на Местан, Наско Дойчев определи решението на магистратите като професионално.

   В нарочно прессъобщение за делото на Окръжен съд се казва:

   С определение в разпоредително заседание тричленен състав на Окръжен съд – Кърджали прекрати съдебното производство по наказателно дело от общ характер № 152/2020 по описа на съда, в което подсъдими са Ю.Т.А. и Л.А.М. за катастрофа на 14 април 2019 г. край село Загорско. Делото се връща на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, нарушаващи правата на пострадалите от престъплението лица Е.Д.А. и Б.Ю.А.

  Определението на Окръжен съд – Кърджали за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени отстраними процесуални нарушения подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив в 7-дневен срок от 15 септември.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Мх
   Мхм
   6 -3
   16:32, 15 сеп 2020
   Детеубийците са най-полезни, когато са мъртви.
   • Mc
    mcm
    0 0
    20:31, 15 сеп 2020
    Такива като теб също.
   • 15
    15
    1 0
    23:38, 15 сеп 2020
    такива като левски нали
  • 2
   Мм
   мм
   1 -1
   17:20, 15 сеп 2020
   Колко невинни хора лежат в затвора , да лежи и тои да не е богопомазан ?

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  23 сеп 2020
  Последни новини