27 °C

Випуск 2020 на Езиковата гимназия, град Кърджали – ятото на отличниците

Изображение 1 от 2

  Изключително успешна е учебната година за зрелостниците и за учителите от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“-145 са отличните оценки за випуска на Държавните зрелостни изпити по всички предмети. Общият успех от матурите е Много добър (5,08), което отново нарежда Гимназията на челна позиция в национален мащаб. Запазва се традицията Езиковата гимназия „Христо Ботев“ да е на първо място по успех в област Кърджали.

  Абитуриентите Антоан Русев и Борис Матеев са с две пълни шестици на матурите по български език и литература и по чуждите езици - немски език и английски език и те ще бъдат отличени от МОН с „Национална диплома“.

  На най-масовиядържавен зрелостен изпит по български език и литература от явилите се 168 ученици  отличните оценки са 64, а средният успех е Много добър (5,09). Със седем пълни шестици са зрелостниците, явили се на матура по немски език, а отличните оценки са 22. Средният успех е Отличен (5,62).На матурата по английски език има четири пълни шестици и 32 отлични оценки. Средният успех е Отличен (5,53).Един зрелостник има пълна шестица на матурата по история и цивилизация, а шестима са с отлични оценки.Много добър (4.61) е средният успех от философския цикъл науки,а Много добър (4,50) е средният успех по биология и здравно образование и френски език.

  Успехът на випуска се дължи на качественото образование, което предлага Гимназията като иновативно училище. Съчетаването на традиционни и съвременни методи на работа през петте години на обучение са успешната формула, с която за пореден път се увенчават усилията и на ученици, и на учители. Тези резултати показват, че когато се учи задълбочено и с мотивация, знанията и уменията са най-сигурните криле за успешния полет на всекиго.

  Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ан
   Ангел
   3 -1
   09:22, 19 юни 2020
   Сина ми завърши Славейков, дъщеря ми Ботев. Огромна разлика в подготовката им. Славейков повече медиен шум, езиковата ЗНАНИЯ! До кога директор този самозабравил се, влюбен в себе си човек Багдасаров? Няма ли млади, няма ли мандатност? Училището обърна на собствена фирма. Има ли контрол? Къде е Гроздан Колев?
  • 2
   Бр
   Браво
   2 -1
   09:58, 19 юни 2020
   Браво на директора и на учителите от езиковата! Багдасаров да преоделее ЕГОТО си и да отиде на обмяна опит. Ако има професионално достойнство ОСТАВКА!
  • 3
   Уч
   Учител
   2 -1
   10:10, 19 юни 2020
   Багдасаров не му дреме знанията на децата, него го интересува какво да открадне дори от залъка на децата чрез поставено партийно другарче - храненето
  • 4
   За
   Запознат
   2 -1
   10:33, 19 юни 2020
   С машинациите, манипулациите и мърсуването Багдасаров се компрометира и в обществената работа.

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини