Випуск 2020 на Езиковата гимназия, град Кърджали – ятото на отличниците

Изображение 1 от 2

    Изключително успешна е учебната година за зрелостниците и за учителите от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“-145 са отличните оценки за випуска на Държавните зрелостни изпити по всички предмети. Общият успех от матурите е Много добър (5,08), което отново нарежда Гимназията на челна позиция в национален мащаб. Запазва се традицията Езиковата гимназия „Христо Ботев“ да е на първо място по успех в област Кърджали.

    Абитуриентите Антоан Русев и Борис Матеев са с две пълни шестици на матурите по български език и литература и по чуждите езици - немски език и английски език и те ще бъдат отличени от МОН с „Национална диплома“.

    На най-масовиядържавен зрелостен изпит по български език и литература от явилите се 168 ученици  отличните оценки са 64, а средният успех е Много добър (5,09). Със седем пълни шестици са зрелостниците, явили се на матура по немски език, а отличните оценки са 22. Средният успех е Отличен (5,62).На матурата по английски език има четири пълни шестици и 32 отлични оценки. Средният успех е Отличен (5,53).Един зрелостник има пълна шестица на матурата по история и цивилизация, а шестима са с отлични оценки.Много добър (4.61) е средният успех от философския цикъл науки,а Много добър (4,50) е средният успех по биология и здравно образование и френски език.

    Успехът на випуска се дължи на качественото образование, което предлага Гимназията като иновативно училище. Съчетаването на традиционни и съвременни методи на работа през петте години на обучение са успешната формула, с която за пореден път се увенчават усилията и на ученици, и на учители. Тези резултати показват, че когато се учи задълбочено и с мотивация, знанията и уменията са най-сигурните криле за успешния полет на всекиго.

    Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ан
      Ангел
      3 -1
      09:22, 19 юни 2020
      Сина ми завърши Славейков, дъщеря ми Ботев. Огромна разлика в подготовката им. Славейков повече медиен шум, езиковата ЗНАНИЯ! До кога директор този самозабравил се, влюбен в себе си човек Багдасаров? Няма ли млади, няма ли мандатност? Училището обърна на собствена фирма. Има ли контрол? Къде е Гроздан Колев?
    • 2
      Бр
      Браво
      2 -1
      09:58, 19 юни 2020
      Браво на директора и на учителите от езиковата! Багдасаров да преоделее ЕГОТО си и да отиде на обмяна опит. Ако има професионално достойнство ОСТАВКА!
    • 3
      Уч
      Учител
      2 -1
      10:10, 19 юни 2020
      Багдасаров не му дреме знанията на децата, него го интересува какво да открадне дори от залъка на децата чрез поставено партийно другарче - храненето
    • 4
      За
      Запознат
      2 -1
      10:33, 19 юни 2020
      С машинациите, манипулациите и мърсуването Багдасаров се компрометира и в обществената работа.

    Още новини

    Последни новини