Паеля с пиле

Паеля с пиле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Изключително важно е съдът, в който ще се приготви паелята (или така наречената паялера_ да е съд с диаметър 35 см и дълбочина 5 см - за около 4 порции.

1. Почиствате и нарязвате пилето на малки парчета, по желание отстранявате кожата.

2. Нарязвате чушката на ленти. Почиствате и нарязвате артишока. Нарязвате на ситно чесъна, магданоза и обелените домати.

3. Загрейте зехтина в паялерата и изпържете чушката, така че да може да се обели и извадете. Запържете артишока, чесъна, магданоза и доматите. След това прибавете пилето и изпържете добре.

4. Заливате почти догоре с вода, прибавяте подправките и солта, оставяте да поври до почти пълното сваряване на месото, ако е необходимо добавяте вода. Добавяме ориза (почистен и сух), като поръсваме по цялата паелера.

Разбърквате леко, за да се разпредели равномерно. До напълното приготвяне на паелята не се разбърква повече. Когато оризът набъбне леко, нареждате чушката отгоре.

Оставете да къкри на бавен огън, като от време на време разклащайте тавата, ако е необходимо добавяйте топла вода до пълното приготвяне на ориза (не трябва да е разварен, нито слепен). След това покривате с капак за 5 мин. Сервирайте с лимон.

Източник: gotvach.bg

Последни новини