Най-добрият преводач сред гимназистите е от ЕГ „Христо Ботев” - Кърджали

Изображение 1 от 3

  Абитуриентката Михаела Атанасова впечатли изявени преводачи на художествена литература с уменията си по английски и български език

  Добрата новина отново е с адрес Езиковата гимназия. За втора поредна година Михаела Виктор Атанасова от 12 клас бе отличена с първа награда за превод на художествена литература. Наградата беше връчена от изтъкнатия преводач Алеко Дянков, който изрази възхищението си от прецизната работа на нашата ученичка и богатите и познания на английски и български език. Почетен гост на проявата беше г-н Дрейк Уейзърт -  съветник по обществените въпроси, първи секретар на посолството на САЩ.

  Събитията от последните дни са по повод традиционното отбелязване на месеца на Америка в Кърджали, който се организира от "Приятели на САЩ", посолството на САЩ и Община Кърджали. ЕГ"Христо Ботев" години наред работи като партньор с организацията "Приятели на САЩ".  Ежегодни са визитите на посланици и дипломати от Американското посолство. Тази година   г-н Дрейк Уейзърт - съветник по обществените въпроси, първи секретар на посолството на САЩ се срещна с учители и ученици и ръководството на гимназията. На срещата присъстваше и Кейт Бийвър помощник-учител по програма Фулбрайт. 

  На срещата с директора Маноил Димитров, Валентина Иванова председател на дружеството "Приятели на САЩ" и учители по английски език обсъдиха възможностите на ученици да учат в САЩ, както и програми, по които биха могли да получават стипендия. Почетният гост  изрази задоволството си от дългогодишната работа с нашето училище. Валентина Иванова отбеляза, че в област Кърджали в миналото са работили 46 доброволци от Корпуса на мира, а сега по програма „Фулбрайт” работим заедно в продължение на 8 години.Г-н Уейзърт се срещна с ученициот 8. клас, които показаха колко добре говорят езика на Шеспир за краткото време на обучение в Гимназията.

  В Дома на културата възпитаниците и учителите от Езиковата гимназия присъстваха на  откриването на документална изложба и представяне на книгата "Америка и Кърджали" с автор Валентина Иванова. Събитието беше в чест на 30-годишната дейност на дружеството "Приятели на САЩ".

  Това съобщиха от ръководството на Езикова гимназия-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
  03 апр 2020
  Последни новини