Най-добрият преводач сред гимназистите е от ЕГ „Христо Ботев” - Кърджали

Изображение 1 от 3

    Абитуриентката Михаела Атанасова впечатли изявени преводачи на художествена литература с уменията си по английски и български език

    Добрата новина отново е с адрес Езиковата гимназия. За втора поредна година Михаела Виктор Атанасова от 12 клас бе отличена с първа награда за превод на художествена литература. Наградата беше връчена от изтъкнатия преводач Алеко Дянков, който изрази възхищението си от прецизната работа на нашата ученичка и богатите и познания на английски и български език. Почетен гост на проявата беше г-н Дрейк Уейзърт -  съветник по обществените въпроси, първи секретар на посолството на САЩ.

    Събитията от последните дни са по повод традиционното отбелязване на месеца на Америка в Кърджали, който се организира от "Приятели на САЩ", посолството на САЩ и Община Кърджали. ЕГ"Христо Ботев" години наред работи като партньор с организацията "Приятели на САЩ".  Ежегодни са визитите на посланици и дипломати от Американското посолство. Тази година   г-н Дрейк Уейзърт - съветник по обществените въпроси, първи секретар на посолството на САЩ се срещна с учители и ученици и ръководството на гимназията. На срещата присъстваше и Кейт Бийвър помощник-учител по програма Фулбрайт. 

    На срещата с директора Маноил Димитров, Валентина Иванова председател на дружеството "Приятели на САЩ" и учители по английски език обсъдиха възможностите на ученици да учат в САЩ, както и програми, по които биха могли да получават стипендия. Почетният гост  изрази задоволството си от дългогодишната работа с нашето училище. Валентина Иванова отбеляза, че в област Кърджали в миналото са работили 46 доброволци от Корпуса на мира, а сега по програма „Фулбрайт” работим заедно в продължение на 8 години.Г-н Уейзърт се срещна с ученициот 8. клас, които показаха колко добре говорят езика на Шеспир за краткото време на обучение в Гимназията.

    В Дома на културата възпитаниците и учителите от Езиковата гимназия присъстваха на  откриването на документална изложба и представяне на книгата "Америка и Кърджали" с автор Валентина Иванова. Събитието беше в чест на 30-годишната дейност на дружеството "Приятели на САЩ".

    Това съобщиха от ръководството на Езикова гимназия-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини