11 °C

Най-добрият преводач сред гимназистите е от ЕГ „Христо Ботев” - Кърджали

Изображение 1 от 3

  Абитуриентката Михаела Атанасова впечатли изявени преводачи на художествена литература с уменията си по английски и български език

  Добрата новина отново е с адрес Езиковата гимназия. За втора поредна година Михаела Виктор Атанасова от 12 клас бе отличена с първа награда за превод на художествена литература. Наградата беше връчена от изтъкнатия преводач Алеко Дянков, който изрази възхищението си от прецизната работа на нашата ученичка и богатите и познания на английски и български език. Почетен гост на проявата беше г-н Дрейк Уейзърт -  съветник по обществените въпроси, първи секретар на посолството на САЩ.

  Събитията от последните дни са по повод традиционното отбелязване на месеца на Америка в Кърджали, който се организира от "Приятели на САЩ", посолството на САЩ и Община Кърджали. ЕГ"Христо Ботев" години наред работи като партньор с организацията "Приятели на САЩ".  Ежегодни са визитите на посланици и дипломати от Американското посолство. Тази година   г-н Дрейк Уейзърт - съветник по обществените въпроси, първи секретар на посолството на САЩ се срещна с учители и ученици и ръководството на гимназията. На срещата присъстваше и Кейт Бийвър помощник-учител по програма Фулбрайт. 

  На срещата с директора Маноил Димитров, Валентина Иванова председател на дружеството "Приятели на САЩ" и учители по английски език обсъдиха възможностите на ученици да учат в САЩ, както и програми, по които биха могли да получават стипендия. Почетният гост  изрази задоволството си от дългогодишната работа с нашето училище. Валентина Иванова отбеляза, че в област Кърджали в миналото са работили 46 доброволци от Корпуса на мира, а сега по програма „Фулбрайт” работим заедно в продължение на 8 години.Г-н Уейзърт се срещна с ученициот 8. клас, които показаха колко добре говорят езика на Шеспир за краткото време на обучение в Гимназията.

  В Дома на културата възпитаниците и учителите от Езиковата гимназия присъстваха на  откриването на документална изложба и представяне на книгата "Америка и Кърджали" с автор Валентина Иванова. Събитието беше в чест на 30-годишната дейност на дружеството "Приятели на САЩ".

  Това съобщиха от ръководството на Езикова гимназия-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини