11 °C

Политическа атака срещу Хасан Азис броени дни преди определянето на кандидат кмет от ДПС

  Политическа атака предприеха противници на градоначалника инж. Хасан Азис броени дни, преди ЦОБ на ДПС да се произнесе окончателно за кандидатурата на кмет на Кърджали. Докато Хасан Азис с областното партийно ръководство внасяше документите на партията в Общинската избирателна комисия жител на село Сипей протестира пред редакцията на вестник „Нов живот“. Исмаил Ахмед Мехмед развяваше български трибагреници и бе облякъл тениска с надписи: „20 г. стигат лъжи на Хасан Азис и ДПС“ и „Да спасим Кърджали от ПП ДПС“.

  Пред журналисти той сподели, че протестира срещу ДПС и лично срещу градоначалника инж. Хасан Азис, който от пет години го лъжел, че общината ще отпусне пари за ремонта на повредената му от свлачище къща в селото. Исмаил Ахмед Мехмед посочи, че е с инвалидност от 100%. Получил е помощ от 2000 лева, но тя не стигнала за да отремонтира дома си в Сипей. Единият му син го прибрал в неговия апаратамент в Кърджали. В момента обаче той не може да се ожени, защото живеят на площ от 60 кв. м. Не бил виждал другия си син от три години.

  През ден съм на хемодиализа. Чистя джамията за 200 лева, за да имам за прехрана, подчерта протестиращия. Той обвини градоначалника, че 5 години го лъже, че ще му помогне.  В Хитрино, Бисер и Казанлък отпуснаха пари за пострадалите, а тук не. Искам средства, колкото да ремонтирам за живеене две стаи, подчерта Исмаил Мехмед.

  Протестиращият не сподели кой го е подтикнал да излезе на политически протест  точно в деня когато ДПС прави регистрацията си за местния вот в Кърджали и областта.

  От Пресслужбата на Общинска администрация веднага разпространиха информация, която цитираме дословно: 64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в с. Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж. Хасан Азис и ДПС.

  От всички потърпевши от свлачището община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му. То, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали  с предизборни материали.

  Непосредствено след активизиране на свлачищетов с. Сипей  потърпевшите са подпомогнати с парични средства от община Кърджали. С решение №54/26. 02. 2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв. , само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил. лв.

  С решение №195/15. 07. 2019г. са отпуснати 2240лв. само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил. лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли. Това, което, обаче, той иска е общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.

  През март 2015г. Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул. П. К. Яворов“. Ползва близо 80 кв. м. площ за 55 лв. месечен наем. Преди да се настани  общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа. В жилището се водят и двамата му синове.

  През април 2018г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв. Прилепци, но не харесва и нея. Настоява общината да му построи къща в с. Сипей.

  През ноември 2018 г. входира писмо в общината, в което пише „Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.

  Според информация, с която разполагаме единият от синовете му има свое жилище на бул. „България“ и е на държавна работа.

  Двама от потърпевшите в с. Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.

  През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана  безплатна храна  по услугата Обществена трапезария.

  Няма да споменаваме за подпомагането му  с лични средства от ръководни фактори в местната власт.

  От Преслужбата на Общинска администрация добавиха по-късно, че единият от синовете на Исмаил Мехмед работи като митничар.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
  22.09.2019
  Последни новини