-1 °C

Политическа атака срещу Хасан Азис броени дни преди определянето на кандидат кмет от ДПС

  Политическа атака предприеха противници на градоначалника инж. Хасан Азис броени дни, преди ЦОБ на ДПС да се произнесе окончателно за кандидатурата на кмет на Кърджали. Докато Хасан Азис с областното партийно ръководство внасяше документите на партията в Общинската избирателна комисия жител на село Сипей протестира пред редакцията на вестник „Нов живот“. Исмаил Ахмед Мехмед развяваше български трибагреници и бе облякъл тениска с надписи: „20 г. стигат лъжи на Хасан Азис и ДПС“ и „Да спасим Кърджали от ПП ДПС“.

  Пред журналисти той сподели, че протестира срещу ДПС и лично срещу градоначалника инж. Хасан Азис, който от пет години го лъжел, че общината ще отпусне пари за ремонта на повредената му от свлачище къща в селото. Исмаил Ахмед Мехмед посочи, че е с инвалидност от 100%. Получил е помощ от 2000 лева, но тя не стигнала за да отремонтира дома си в Сипей. Единият му син го прибрал в неговия апаратамент в Кърджали. В момента обаче той не може да се ожени, защото живеят на площ от 60 кв. м. Не бил виждал другия си син от три години.

  През ден съм на хемодиализа. Чистя джамията за 200 лева, за да имам за прехрана, подчерта протестиращия. Той обвини градоначалника, че 5 години го лъже, че ще му помогне.  В Хитрино, Бисер и Казанлък отпуснаха пари за пострадалите, а тук не. Искам средства, колкото да ремонтирам за живеене две стаи, подчерта Исмаил Мехмед.

  Протестиращият не сподели кой го е подтикнал да излезе на политически протест  точно в деня когато ДПС прави регистрацията си за местния вот в Кърджали и областта.

  От Пресслужбата на Общинска администрация веднага разпространиха информация, която цитираме дословно: 64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в с. Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж. Хасан Азис и ДПС.

  От всички потърпевши от свлачището община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му. То, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали  с предизборни материали.

  Непосредствено след активизиране на свлачищетов с. Сипей  потърпевшите са подпомогнати с парични средства от община Кърджали. С решение №54/26. 02. 2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв. , само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил. лв.

  С решение №195/15. 07. 2019г. са отпуснати 2240лв. само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил. лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли. Това, което, обаче, той иска е общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.

  През март 2015г. Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул. П. К. Яворов“. Ползва близо 80 кв. м. площ за 55 лв. месечен наем. Преди да се настани  общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа. В жилището се водят и двамата му синове.

  През април 2018г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв. Прилепци, но не харесва и нея. Настоява общината да му построи къща в с. Сипей.

  През ноември 2018 г. входира писмо в общината, в което пише „Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.

  Според информация, с която разполагаме единият от синовете му има свое жилище на бул. „България“ и е на държавна работа.

  Двама от потърпевшите в с. Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.

  През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана  безплатна храна  по услугата Обществена трапезария.

  Няма да споменаваме за подпомагането му  с лични средства от ръководни фактори в местната власт.

  От Преслужбата на Общинска администрация добавиха по-късно, че единият от синовете на Исмаил Мехмед работи като митничар.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  24 яну 2020
  Последни новини