Асен Табаков от Кирково нарами коча от борбите в Черноочене

Асен Табаков от Кирково спечели титлата “Баш“ на традиционния турнир по свободна народна борба в Черноочене. Хасковският борец Георги Димитров, който е и възпитаник на НСА „Васил Левски“ гр. Софи се класира на второ място. Те бяха най-атрактивната част на селищния празник.
Кметът на община Черноочене Айдън Осман връчи на победителя голямата награда – овен.
Над 35 мъже и юноши премериха сили в надпреварата, проведен на местния стадион „Искра“. Съдиите Мустафа Джафер и Бехчед Реджеб показаха професионализъм и успяха да ръководят турнира без непредвидени ситуации.
Борбите продължиха повече от 3 часа под звуците на специална музика.
Група ентусиазирани младежи се организираха в 10 отбора и участваха в турнир по бридж-белот. Спечелилият отбор, в надпреварата до късните часове, получи купа и парични награди от ръководството на Община Черноочене. За доброто празнично настроение на чернооченци и гостите се погрижи фолклорна група „Букет“ гр. Кърджали с изпълнение на родопски народни песни.
Кметът Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник. Той подчерта, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места.
Благодарение на реализираните проекти община Черноочене става по-добро място за живеене, заяви кметът Айдън Осман. Той допълни, че през изминалия период са разрешени основни проблеми, свързани с общинската пътна мрежа, улиците в населените места, водоснабдяването и канализацията. Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват това, каза Айдън Осман.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини