Баба Селвер от село Дядовско поваля век


Баба Селвер Халил от чернооченското село Дядовско тази седмица отпразнува стотния си рожден ден..
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, Председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и Секретарят Месру Мюмюн посетиха столетницата в дома й и я поздрави по случай нейния вековен юбилей.
Той поднесе искрените си благопожелания и приветствия за здраве, дълголетие и спокойни старини. Зарадва я с празнична торта, дарове и букет с пъстри цветя.
Развълнувана от посещението на гостите столетницата им пожела управниците да бъдат добри хора и да са отговорни в делата си.
Идва топло време и вече ще излизаме с дядо Мехмед пред двора. Искаме да ни изпратите пейка, изреди с искрени думи столетницата, желанието си към Кмета Айдън Осман. А той от своя страна обеща в много кратки срокове да изпълни заръката на баба Селвер.
Столетницата e родом от кърджалийското село Ненково. През далечната 1955 година се задомява с бай Мехмед Халил. От този щастлив брак се раждат 6 деца - четирима сина и две момичета. В днешни дни те се радват на 12 внука и 15 правнуци.
Сега за баба Селвер и дядо Мехмед грижи полагат синовете и снахите им. Възрастните споделят, че са доволни от тях. Гледат ни като малки деца. Нека Аллах да им дари здраве и дълголетие като моите, казва баба Селвер.
Столетница е била много будна жена. През целия си живот се е занимавала със земеделие и се е грижила за дома и децата. Никога не е боледувала от сериозна болест.
Да честитят празника на юбилярката ще се събира част от голямата фамилия.
Исмет Исмаил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини