Ротари клуб Кърджали и Община Кърджали в добро партньорство, договарят нови инициативи

Изображение 1 от 5

    Ротари клуб Кърджали много добре работи с местната власт. В лицето на Община Кърджали той има деен партньор. В Кърджали хората споделят…”друго е да си имаш кмет…”. Това отбеляза в среща с градоначалника на Кърджали инж. Хасан Азис дистрикт-гуверньорът на дистрикт 2482/България/Веселин Димитров. Заедно с президента на Ротири клуб Кърджали Валентин Гогев те направиха преглед на съвместните инициативи през последните години. В разговорът взеха участие паст асистент-дистрикт гуверньорът Панайот Панайотов, паст президентите Джевдет Адем, Сабахатин Гьокче, и ротарианката Сибел Кяшиф. Посочено бе,че партньорството датира от 14 години. Кметът на Кърджали е единственият в страната завел президент на клуба в столицата на Ротари Интернешънъл Чикаго, където е възникнало движението. Хасан Азис посочи, че винаги се е допитвал по важни проблеми до ротарианците. Той е съгласувал застрояването на централната част на града с членове на Ротари клуб, в който влизат хора с безспорен обществен  авторитет и професионални познания. Правим срещите си с клуба заради хората на Кърджали. За младите хора мислим както ние ,така и Ротари. До сега сме връчили на 24 май 29 стипендии на зрелостници отличници. На този ден връчват стипендии и ротарианците.Ние подкрепяме майките с репродуктивни проблеми,а Ротари прави обучение на бъдещите майки.Заедно „правим разликата”,както гласи едно от посланията на Ротари Интернешенъл,подчерта градоначалникът.Допълни го Джевдет Адем,който посочи,че общината е изградила четири домове за деца в неравностойно положение,а Ротари е помогнало за обзавеждането на някои от тях.Отбелязано бе партнорството при монтиране на инсталации за пречистването на питейна вода в училищата,както и ремонт в основната зала на ОДК.

      Дистрикт гуверньорът Веселин Димитров посочи, че основни приоритети на Ротари Интернешенъл, най-масовата неправителствена организация в света, е работа по предотвратяването на конфликти и опазването на мира, детското здравеопазване, подпомагане на майчинството, осигуряване на грамотност и образование, пречистване и чиста вода, икономика и обществено развитие.Имаме финансов ресурс и чрез Фондация „Ротари” можем да участваме в съвместни начинания, посочи Веселин Димитров. Той похвали Ротари клуб Кърджали, че е привлякъл млади хора, включени в Интеракт и Ротаракт клубове.

    Мотото на Ротари Интернешенъл тази година е „Бъди вдъхновението”. Вашият град е притегателен център за инициативи, посочи дистрикт гуверньорът.

      Бяха обсъдени конкретни инициативи за партньорство. Президентът Валентин Гогев поиска съдействие от кмета за терен за изграждане на детска площадка за безопастност на движението, както и за продължаване на проекта за монтиране на инсталации за пречистване на вода в училищата. От своя страна градоначалникът предложи да се работи по темата за замърсяването на атмосферния въздух и възстановяването на алеята на здравето в Парк Простор.

      В края на срещата инж.Хасан Азис подари на Веселин Димитров диск с песни на отец Петър Гарена, които той определи като носещи послание за мир, разбирателство и единение. Дистрикт гуверньорът му връчи флагче на дистрикта.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини