Ротация в Ротари клуб Кърджали, Ирина Георгиева-Матева е новият президент

     Ротари клуб Кърджали проведе събрание, на което се извърши ротация в ръководството. Новият президент на клуба е Ирина Георгиева –Матева. Тя поема президентската огърлица от Христина Тодорова. Официално мандатът й започва на 1 юли,когато стартира и новата ротарианска година.

    Ротари интернешенъл е най-голямата хуманитарна организация в света.Клубът й в Кърджали е сред най-авторитетните неправителствени организации.Президентите се сменят на ротационен принцип,като мандатът им е от една ротарианска година.

     Отчет за мандата си направи досегашният президент Христина Тодорова. Тя посочи,че инициативите на клуба са белязани от пандемията. Ротарианците от Кърджали са направили голямо дарение за закупуване на тестове за Националната референтна лаборатория към „Пирогов”. На МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали са предоставени предпазни средства и консумативи. През тази ротарианска година по инициатива на пастпрезидента Валентин Гогев започна изграждането на ученически полигон по безопасност на движението. И при мандата на Христина Тодорова бяха отличени със стипендии петима изявени зрелостници от Кърджали. Извън периода на противоепидемичните мерки Ротари клуба е инициирал или участвал  и в други клубни и дистриктни събития.

      Ротация се извърши и в Ротаракт . Президентския пост пое Сенан Недим. Най-младите ротарианци от Интеракт ще се ръководят през следващата година от Дойгу Ибрам.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини