Желаната детска градина във „Възрожденци“ влезе в устите на съветниците като локум

Изображение 1 от 2

    Желаната детска градина във „Възрожденци“, за която от няколко години се търсят парцел и средства влезе в устата на общинските съветници като локум.Въпросът за детското заведение,бе повдигнат от председателят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов на заседанието на местния парламент днес.Той аргументира отказа на герберите да подкрепят общинската приватизация с неизпълнено обещание на кмета Хасан Азис от 2015 г.за изграждането на детска градина в кв.“Възрожденци“.

    Недоумявам каква е връзката между детската градина и програмите за разпореждане и управление с общинско имущество освен тази,че без приватизация не можем да осигурим средства за строежа на детското заведение,каза кметът Хасан Азис.Той каза,че администрацията му отдавна полага усилия да закупи терен за изграждането на градината,включително е обследвала сградата на недостроеното училище,дали може да се използва за тази цел.Вие като група съветници не подкрепихте закупуването на имот,отбеляза градоначалникът.

    Зам.-председателят на на местният парламент Кадир Мустафов посочи,че инж.Хасан Азис е дал предложение за продажба на имоти до Новия мост ,като приходите се вложат в детската градина.Той също обвини герберите,че са били против.

    Председателят на групата съветници на РБ Радослав Милев попита кмета дали би се ангажирал приходите за тази година заложени в бюджета да отидат за градина.Огнян Иванов от своя страна отрече съпартийците му да са били срещу механизма-приватизация-детска градина.

    Имаме още време до края на мандата.Не сме забравили обещанието ,каза от своя страна председателят на групата съветници на ДПС Мухаррем Мухаррем.Той посочи,че няма как приходите тази година да са само за детско заведение.

    Областният лидер на ДПС Байрам Байрам „захароса“ дебата.Той призова вместо думи,опозицията от ГЕРБ да произвежда локуми,а реформаторът Милев да ги търгува.

    Ако регистрирате локум „ДПС“ ще се продава добре,напътства го Милев.Както е тръгнало Общинския съвет ще стане сладкарски цех,каза Огнян Иванов.

    Г-н Иванов,в локума сложихте ядки,допълни Барам Байрам.

    Кметът Хасан Азис призова да не се попада в полето на популизма,защото тогава той се връща като бумеранг.Той подчерта,че проблемът с детската градина във „Възрожденци“ стои на дневен ред.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      БАЙ ХУЙ
      3 0
      17:37, 27 яну 2017
      Разбира се, че няма да къде да се построй детска градина във възрожденци. Та нали знайни и незнайни "стройтели" реституираха всичко в квартала. От добре ситуиран и благоустроен, със спазени пропорции за зеленина и растояние между блоковете, се превърна в "морски" квартал. От терасата на стария блок на две ракии можеш директно да прескичиш на гости в съседния блок, без да слизаш до входа. Щом се е заговорило в общинския съвет най-вероятно от сега се знае къде ще е. Ще се продаде на общината някой терен, въстановен на " собственици" само защото общината е пропуснала не умишлено, разбира се всички срокове за да го запази общински.

    Още новини

    Последни новини