1 °C

Желаната детска градина във „Възрожденци“ влезе в устите на съветниците като локум

Изображение 1 от 2

  Желаната детска градина във „Възрожденци“, за която от няколко години се търсят парцел и средства влезе в устата на общинските съветници като локум.Въпросът за детското заведение,бе повдигнат от председателят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов на заседанието на местния парламент днес.Той аргументира отказа на герберите да подкрепят общинската приватизация с неизпълнено обещание на кмета Хасан Азис от 2015 г.за изграждането на детска градина в кв.“Възрожденци“.

  Недоумявам каква е връзката между детската градина и програмите за разпореждане и управление с общинско имущество освен тази,че без приватизация не можем да осигурим средства за строежа на детското заведение,каза кметът Хасан Азис.Той каза,че администрацията му отдавна полага усилия да закупи терен за изграждането на градината,включително е обследвала сградата на недостроеното училище,дали може да се използва за тази цел.Вие като група съветници не подкрепихте закупуването на имот,отбеляза градоначалникът.

  Зам.-председателят на на местният парламент Кадир Мустафов посочи,че инж.Хасан Азис е дал предложение за продажба на имоти до Новия мост ,като приходите се вложат в детската градина.Той също обвини герберите,че са били против.

  Председателят на групата съветници на РБ Радослав Милев попита кмета дали би се ангажирал приходите за тази година заложени в бюджета да отидат за градина.Огнян Иванов от своя страна отрече съпартийците му да са били срещу механизма-приватизация-детска градина.

  Имаме още време до края на мандата.Не сме забравили обещанието ,каза от своя страна председателят на групата съветници на ДПС Мухаррем Мухаррем.Той посочи,че няма как приходите тази година да са само за детско заведение.

  Областният лидер на ДПС Байрам Байрам „захароса“ дебата.Той призова вместо думи,опозицията от ГЕРБ да произвежда локуми,а реформаторът Милев да ги търгува.

  Ако регистрирате локум „ДПС“ ще се продава добре,напътства го Милев.Както е тръгнало Общинския съвет ще стане сладкарски цех,каза Огнян Иванов.

  Г-н Иванов,в локума сложихте ядки,допълни Барам Байрам.

  Кметът Хасан Азис призова да не се попада в полето на популизма,защото тогава той се връща като бумеранг.Той подчерта,че проблемът с детската градина във „Възрожденци“ стои на дневен ред.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ба
   БАЙ ХУЙ
   3 0
   17:37, 27 яну 2017
   Разбира се, че няма да къде да се построй детска градина във възрожденци. Та нали знайни и незнайни "стройтели" реституираха всичко в квартала. От добре ситуиран и благоустроен, със спазени пропорции за зеленина и растояние между блоковете, се превърна в "морски" квартал. От терасата на стария блок на две ракии можеш директно да прескичиш на гости в съседния блок, без да слизаш до входа. Щом се е заговорило в общинския съвет най-вероятно от сега се знае къде ще е. Ще се продаде на общината някой терен, въстановен на " собственици" само защото общината е пропуснала не умишлено, разбира се всички срокове за да го запази общински.

  Още новини

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини