Кърджалийци с подписка за уличното осветление,кметът се извинява от трибуната на общинския съвет

Изображение 1 от 2

     Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев връчи на кмета подписка от около двеста недоволни граждани

    Валери НЕДЯЛКОВ

    Като кмет на общината се извинявам на жителите  града, ние сме длъжници  към тях за лошото улично осветление, каза на днешното заседание на Общинския съвет инж. Хасан Азис. Той съобщи, че е възложил на експерта, който отговаря за уличното осветление, да му представи до петък карта на Кърджали за състоянието на уличното осветление и да посочи на кои улици трябва приоритетно да се възстанови. От понеделник фирма ще започне да подменя лампите по тях.

    Казаното от кмета беше във връзка с питане на общинския съветник от Реформаторския блок Радослав Милев за уличното осветление в града и селата. Той информира съветниците и кмета, че при него са постъпили десетки сигнали от граждани, които изразяват недоволството си от липсата на улично осветление. Особено голяма тревога изразяват родителите, тъй като децата им се прибират от училище в тъмната част на денонощието и липсата на осветление крие опасност за тяхната сигурност и здраве.
    Вие като кмет сте отговорен да осигурите безпроблемно и безопасно предвижване на жителите на града. Затова бих искал да им отговорите кога и как смятате да разрешите въпроса с осветлението, обърна се Радослав Милев към кмета и му връчи подписка на около двеста души, в която изразяват недоволството си от уличното осветление в града. Повечето от тях живеят на улиците „Отец Паисий”, „Васил Априлов” и „Екзарх Йосиф”.

    Съветникът попита кмета има ли човек в общинската администрация,който да проверява къде и кога светят лампите. Посочи, че цяло лято на ул. „Отец Паисий” светели само две лампи, а  живеещите на ул. „Васил Априлов” се движат с лампи на челата.

    За съжаление трябва да повторя това, което казвате. Състоянието на уличното осветление е много лошо, заяви кметът. Той съобщи, че за следващата година по програма „Региони в растеж” са включени 50 улици. През февруари март ще има процедури за първите няколко улици.Общината търси също инвеститор за лед осветление, както и да се открие финансиране от Норвежкия фонд за енергоспестяващо осветление, за което има готов проект.  

    Кметът съобщи, че в десет села са били подменени лампите, но голяма част от тях се изгорели. За това са изпратили писмо до Министерството на енергетиката, което е било възложител на подмяната на лампите.  Кметът призна, че има улиците в общината, на които лампи светят през деня, релетата трябва да се подменят.



     

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини