Йовковци участваха в инициативата „Пътят на библиотеката“

Изображение 1 от 2

    За хора без собствен интернет много често библиотеките са единствените места за достъп до глобалната мрежа. Инициативата „Пътят към библиотеката“ е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и информационни ресурси.

    Първият етап на кампанията „Пътят към библиотеката“ се осъществява от края на септември до началото на ноември 2016 г. и обхваща 605 обществени библиотеки в 152 общини в цялата страна. Още в първия ден – 28 септември, и Кърджали се включи в инициативата.  Четвъртокласниците от СУ „Й. Йовков“ с ръководители Ел.Андреева и М.Русева участваха в поставянето на  указателна табела, която ще посочва  обществената библиотека „Н. Й.Вапцаров“. Инициативата се осъществяваот фондация „Глобални библиотеки“– България с подкрепата на общините и е финансирана от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“- САЩ.

    На откриването присъстваха Бойко Лечев от Министерството на транспорта и кметът на града  инж. Хасан Азис. Господин кметът проведе задушевен разговор с учениците. Те споделиха, че от години посещават библиотеката, където не само четат книги, но  гледат филмирани приказки, ползват интернет. По повод различни празници  представят обичаи и  поздравяват служителите, с които са добри приятели.

    Клуб „Журналистика“, СУ „Й.ЙОВКОВ“

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини