Европейски ден на спорта в СУ „Йордан Йовков“

За поредна година Йовковци се включиха активно в Европейския ден на спорта в училище.  Осмото издание на кампанията се осъществява ежегодно в над 40 държави, а координатор за България е сдружение „BG Бъди активен“.  

Спортната програма на „Йовков“  включваше различни състезания, демонстрации, групови тренировки и забавни игри, посветени на здравословния начин на  живот и опазването на околната среда - съобразени с тазгодишното мото Спорт #БезОтпадъци.

Денят бе открит с  „Най-дългото хоро“, на което се хванаха всички ученици и учители.

Огромен интерес у всички предизвика майсторската  демонстрация на боен клуб Да Дао – Кърджали. След което ентусиазирани и в ритъм всички танцуваха зумба. Стремглаво почитателите на шаха се впуснаха в  шахматния турнир.

Изключителна ловкост, бързина и сръчност показаха учениците от начален етап  в  щафетните игри  и  мини футбола.

Във  футболни и  волейболни срещи, народна топка и тенис на маса се съревноваваха учениците от прогимназиален и гимназиален етап, които демонстрираха спортен дух и добра физическа активност.

Оспорвано премина и дърпането на въже между учители от начален етап и учители от горен курс.

 Безспорно Йовковци приеха радушно подтемата на кампания “Спорт #БезОтпадъци“, тъй като училището подкрепя и развива еко-предприемачеството. Готови да подкрепят опазването на околната среда, тепроведоха игри свързани с рециклиране на отпадъците и опазване на околната среда. Ролевите игри се оказаха изключително интересни и потребни. Децата затвърдиха правилата за разделно събиране на отпадъците и сами демонстрираха какво са научили за контейнерите със син, жълт и зелен цвят.В четвъртък на 29.09. 2022г.  учениците от прогимназиален и гимназиален етап посветиха следобеда си на вълнуващ поход до „Каменната сватба“.

Директорът на училището госпожа Недялка Кюпрюджиева връчи награди на отборите и поздрави всички за усилията и старанието, които положиха в каузата за водене на по-здравословен начин на живот.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини