С пъстра и наситена програма йовковци отбелязаха празничния месец декември

Със съвкупност от изключително разнообразни културни, образователни, спортни и благотворителни прояви СУ „Йордан Йовков“ отбеляза настъпването на светлите празници.

На 21.12. 2023г. малки и големи йовковци превърнаха училището в дом на Коледния дух, с красиво, емоционално и пъстро тържество. За празничната атмосфера и доброто настроение на всички гости, учениците бяха подготвили коледни и новогодишни песни, стихотворения, танци и сценки. Първи на сцената излязоха учениците от ФУЧ „Религия“, които разказаха за раждането на Исус Христос. Последваха изяви, посветени на българските традиции и обичаи – коледарите, които наричаха за здраве и берекет и изпълнението на „Коледна сюита“ от музикалния състав на училището. Не закъсня и добрият старец с неговите помощници, които пяха и  представиха сценка на английски език. Емоционални поздрави и пожелания на английски език отправиха и учениците от гимназиален етап.  Със своите знания и артистизъм учениците от профил „Предприемачески“  с интензивно изучаване на немски език пресъздадоха немската коледната магия, с изпълнението на песни и стихове на немски език. Настроението на публиката бе приповдигнато още повече от танците на учениците от начален етап, които танцуваха под звуците на коледни песни с ритмични и феерични движения.

В края на тържество г-жа Л. Чаушева – директор на училището, поздрави всички с думите: „Мили и доказали се деца, тази наслада, която доставихте на сърцата ни, е повод да си мислим, че най-светлите коледни празници нямаше да се случат без всички вас, заедно! Благодаря на вас, и на вас колеги, които подготвихте тези ученици! Скъпи родители, нека са благословени коледните празници! Нека има мир и светлина в душите ви! Нека здравето бъде нашият подарък за всички вас! Гордеем се с вашите деца!  Бъдете здрави и благословени! Светли празници!“ След което, тя прикани участниците да получат своите празнични изненади, които чакаха под елхата.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини