Концерт на представителните състави по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ в Кърджали

Регионалното управление на образованието – Кърджали организира концерт на състави от училищата в града – участници в НП „Заедно в изкуствата и спорта“, направление Изкуства. Публиката в залата на НЧ „Обединение 1913“ се наслади на срещата с таланта, упорството, радостта от докосването с изкуството, на възможността за изява на малки и големи деца. Участията на представителни групи и състави, включени в занимания по интереси по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, от училищата в град Кърджали съвпадат и с това прекрасно време от годината, когато сме в очакване на най-светлите празници, затова концертът за изява на талантите се превърна и в празничен коледен концерт.

Според водещите Мария и Константин Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ е любима както за учениците, така и за техните учители. Целите й са: стимулиране интересите и способностите на учениците чрез  осигуряване на условия за личностно развитие, участие в изяви в областта на танцовото, музикалното, театралното, филмовото и изобразителното изкуство, насърчаването им за работата в екип, подобряване на социалните взаимодействия на учениците, повишаване на музикалната, танцовата, театралната и филмовата култура, както и културата в областта на изобразителното изкуство за насърчаване съхраняването и утвърждаването на културните ценности, стимулирането на интересите им към богатото наследство в областта на изкуствата.

Началникът на Регионалното управление на образованието Ангелина Костова приветства от сцената присъстващите, благодари им за включването в програмата и смисъла, който й придават със своето старание и усилия, а накрая пожела здраве и светли рождественски празници.

В програмата бяха включени изпълнения на песни, танци, театрални сценки, повечето свързани с Коледа. Във фоайето имаше изложба на изделия от дървесен вид, изработени от гимназистите от Професионалната гимназия по селско и горско стопанство като приложна задача "Изработване на дървесен вид чрез рисунка, апликация и моделиране". В концерта със свои изпълнения бяха включени състави от СУ „Петко Рачов Славейков“, СУ „Отец Паисий“, ЕГ „Христо Ботев“, СУ „Владимир Димитров – Майстора“, СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Пейо Яворов“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Алеко Константинов“.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини