Ученичка от СУ ,,Йордан Йовков” с първа награда от XІV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика

Ученичка от СУ “Йордан Йовков” извоюва първа награда от XІV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика “Стоян Михайловски”, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе. В конкурса взеха участие 85 млади автори от 2 до 12 клас от цялата страна и 6 журналистически екипа.

Тричленно жури с председател Нели Пигулева- поетеса и редактор във вестник ,,Утро“, отличи разказа ,,Прожектор” на Мария Венкова Сиракова на първо място в раздел ,,Литературно творчество“ - проза. Единадесетокласничката е носителка на множество призови места на национални литературни конкурси и за трета поредна година е стипендиантка на МОН.

 Неин ментор е госпожа Роса Николова-учител по български език и литература. Конкурсът е вписан в Националния календар на Министерството на културата, подкрепен е от Регионално управление на образованието град Русе и е организиран в чест на 165 -ата годишнина от рождението на великия баснописец Стоян Михайловски – патрон на конкурса.

Клуб ,,Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини