Приказките на славейковци впечатлиха Тодор Каракашев

В рамките на литературния салон „Петя Караколева“ в СОУ „Петко Р. Славейков“ гостува Тодор Каракашев - лауреат на Националната награда "Петя Караколева" за 2014 година. Осъществиха се две срещи в следобедните часове. Първата бе с любопитните малчугани от І „ж“ клас и студенти от специалността „Начална училищна педагогика” от филиал „Любен Каравелов”, а втората с три втори класа.
Учениците слушаха с голямо внимание приказките, прочетени от автора. Аплодисменти, усмивки и дъжд от въпроси се редуваха по време на срещата. Младите литературни таланти бяха подготвили свои приказки специално за г-н Каракашев.
След общата среща с вторите класове останаха само пишещи деца. Гостът много се впечатли от децата, техните умения да пишат, от начина им да виждат света и им разкри няколко тайни – как се пише хубава приказка.
Изключително впечатлен бе и от разходката из училището – специализираните кабинети, условията за работа и обучение, от „духовността, която се усеща навсякъде в училището”, както сам се изрази.
Взаимно удовлетворени от чутото и видяното, децата и Тодор Каракашев си обещаха при първа възможност да се видят отново. Координатор на проявите за славейковци е писателката Маргарита Павлова.
Организатор на срещите на носителя на националната награда „Петя Караколева” за 2014 г. са народното читалище „Обединение 1913”, регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров” и СОУ „П. Р. Славейков”. В библиотеката на читалището вечерта се състоя и срещата на Тодор Каракашев с творци от Кърджали, като за официалното му представяне дойде и председателят на журито на конкурса Петър Анастасов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини