Славейковци рецитират стихове на Христо Ботев в двора на училището

Изображение 1 от 2

    С кратък, но вълнуващ рецитал с поезията на Ботев, учениците от школата по История „ИстОрика“ към СОУ „П.Р.Славейков“ отбелязаха днес тържествено 2 юни. Тяхната инициатива бе подкрепена от всички класове от гимназиалния курс на училището. Под звуците на „Тих бял Дунав“ и други възрожденски песни прозвучаха стиховете „Обесването на Васил Левски“, „Майце си“, „Хайдути“, „Патриот“ и други знакови творби на Поета. В края на кратката програма всички присъстващи склониха глава пред подвига на героите под звуците на химна.

    Решихме, че „Славейков“ като едно от най-елитните училища в България трябва да покаже, четози ден не е само за статистиката и за сирените. И винаги, когато ги чуят, да знаят, че миналото не трябва да се забрави. И да покажат, че завещаното от нашите предци, трябва да се опази за поколенията, каза ръководителят на Школата Димитър Димов по повод рецитала.

    Учениците от Школа по История „ИстОрика“ се включиха  в тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите в центъра на града.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини