Ардинци почетоха Ботев с венци и цветя

Изображение 1 от 6

    Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България – 2 юни, бе отбелязан и в Ардино с полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация. За да се поклонят пред подвига на великия Ботев дойдоха служители от общинската администрация, ученици и граждани. Присъстващите почетоха с едноминутно мълчание и с падане на колене паметта на загиналите за свободата на България.

    Цветя и венци в знак на признателност и поклон пред героите поднесоха Общинската администрация, Районното полицейско управление, Държавното горско стопанство, дирекция „Социално подпомагане”, ученици и учители от СОУ „Васил Левски”, децата от ОДЗ „Слънце” и ЦДГ „Брезичка” и граждани.

    „140 години безсмъртие! Нека четем Ботев със сърцата си, за да усетим какво е себеотдаване и саможертва! В неговото дело откриваме истинските житейски ценности, които ни правят Народ! Нека закърмим децата от най-ранна възраст с чувството на преклонение и гордост от делото на герои като Христо Ботев!", заяви директорът на ОДЗ „Слънце” Димитрина Александрова.

    Средношколците от СОУ „Васил Левски” споделиха, че днес Христо Ботев не е просто част от историята. Ботев е част от вечността. Ботев е в нашето слово. Ботев е в родовата ни памет. Той е в националното ни самоосъзнаване.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини