Еда и Пламен от "Славейков" отиват на национално математическо състезание

Еда Ергин Хайрула от II „e” клас и Пламен Ангелов Груев от II „а” клас на СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали са единствените ученици от града, които са допуснати до финалния кръг на Националното математическо състезание по формата на математическо състезание,,Европейско кенгуру". Предстои им пътуване до София на 06.06.2015 г., където да премерят сили с най-добрите математици в страната.

До този успех второкласниците достигнаха след проведения областен кръг на „Европейско кенгуру”, където резултатът им от 110 точки ги класира за националния кръг.

Двамата славейковци са изявени математици, участват във всички състезания по различни учебни дисциплини в своята възрастова група, те са част от голямото семейство на отличниците от начален курс, които постигнаха максималните 50 точки на националния финален тест на Съюза на българските начални учители. Любознателни и трудолюбиви, второкласниците дават заявка за постигане на изключителни успехи в бъдеще. Класен ръководител на Еда е г-жа Анета Визева, а на Пламен – г-жа Валентина Запрянова.

Макар и вече в лятна ваканция, децата ще използват оставащите няколко дни за активна подготовка за състезанието. Успех и попътен вятър!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини