Областният управител за първи учебен ден в две училища-в Кърджали и Бенковски

Областният управител на Кърджали Бисер Николов поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година в СОУ„Отец Паисий” в Кърджали и СОУ „Никола Йонков Вапцаров” в с. Бенковски.

 „Първият учебен ден е празник за всеки ученик, но носи особена радост за първокласниците. Искам специално да поздравя най-малките ученици, за които днес отваря врата един нов и вълшебен свят – на знанието. Пожелавам  Ви  много радост, много забавления в света на буквите и цифрите, много приятели. Пожелавам много успехи на всички ученици! Пътят на просвещението ще Ви даде нови възможности, ще Ви позволи да избирате своя път”, каза в словото си Бисер Николов.

Той очаква във все повече училища да има интерактивни дъски, повече компютри и таблети. Надява се през новата бюджетна година да бъдат осигурени повече средства за физкултурни салони и игрища в училищата.

Тържествено беше открита новата учебна година днес във всички учебни заведения на територията на областта.  15 603 деца влизат  в класните стаи по прогнозни данни. В три училища се извършват ремонтни дейности и са взети мерки за безопасността на учениците и за нормалното протичане на учебния процес – в Крумовград, Джебел и с. Фотиново.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини