ОДМВР-Кърджали с мерки за абитуриентски балове без инциденти

Комплекс от мерки в навечерието и по време на абитуриентските балове са планирани в ОДМВР-Кърджали. Във фокус е личната безопасност на абитуриентите по време на тържествата, при придвижване с автомобили и охраната на реда около заведенията, където ще се устройват празниците на зрелостниците. Предварително ще бъдат извършени проверки на заведенията от служители на РДПБЗН-Кърджали за установяване състоянието на пожарната и аварийна безопасност на обектите. Проверките на полицейските служители ще са с акцент върху пропускателния режим за недопускане на лица с опасни предметииогнестрелно оръжие, а също и в нетрезво състояние с цел да се предотвратят предпоставки за конфликти и нарушения.

        С Регионалното управление по образование и с директорите на училища се действа координирано за уточняване дните за изпращане на зрелостниците,на местата за празнуване и евентуални пътувания, свързани с баловете.

        Специални мерки са предвидени по направление на безопасността на движение за предотвратяване на пътни инциденти. Засилено полицейско присъствие  е предвидено по маршрутите към местата, където ще се провеждат тържества и около обектите. При необходимост е планирано да се организира съпровождане с полицейски автомобили на колони от моторни превозни средства, превозващи абитуриенти. Евентуални нарушения на водачи и пътници ще бъдат заснети с видеокамери и впоследствие ще бъдат наложени санкции по ЗДвП. От Пътна полиция предупреждават, че неизползване на обезопасителни колани и показване през прозореца на автомобилите е нарушение, което се наказва с глоба от 50 лв. Използването на клаксони също е неправомерно и се санкционира с глоба от 10 лв.

        Полицията призовава абитуриентите да бъдат разумни и внимателни, за да не помрачават един от ней-хубавите празници в живота си. Разчита се и на активността на гражданите, които станат свидетели на неправомерно поведение и рисково шофиране, да подават сигнали на единния европейски номер 112.

        Това съобщиха от    Регионален пресцентър на МВР-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини