Фалшив сигнал до тел.112,разследват 52-годишен от Джебелско

Проверка за неверен сигнал, подаден на единния европейски номер 112, е започната в РУ-Джебел. 52-годишен жител на община Джебел съобщил, че без надзор са оставени малолетните му деца. При направена проверка от полицейски служители е установено, че сигналът не отговаря на истината. Работата по случая е с оглед на чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс за подадено заблуждаващо съобщение за помощ.

 Досъдебно производство и проверка за неизплатени издръжки са образувани в полицейските управления в Крумовград и Момчилград. Двама бащи на 27 г.  и 46 г. не издължили на децата си месечни вноски, определени по съдебен ред, като дължимата сума и в двата случай е по 2100 лв. Разследващ полицай и група „Охранителна полиция“ продължават работата по досъдебното производство и проверката.

Нерегистрирано моторно превозно средство е установено от полицейски служители на РУ-Кирково. При проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 50-годишен, е станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини