Славейковци откриха поредната шампионска учебна година

Изображение 1 от 3


    188 първокласници пристъпиха училищния праг за първи път в ролята си на ученици в СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали. Училището за шампиони отново се превърна в желано място за учене и развитие с богата програма на откриването и феерия от усмихнати лица на малки и големи. Директорът Милко Багдасаров откри учебната година, отбелязвайки, че догодина славейковци ще празнуват 40-годишен юбилей, похвали всички за добре свършената работа през лятната ваканция, която бе изпълнена с дейности и се обърна към първокласниците с традиционния призив да благодарят на родителите си, че са ги записали в най-хубавото училище.
    Специален гост на тържеството в двора на "Славейков" бе лично кметът на Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис, който поздрави присъстващите с първия учебен ден и пожела успешна година на бъдещето на България, порастващо тук, уверявайки всички, че се намират в най-доброто училище. 
    За своята първа изява на училищната сцена със стихотворения отлично се бяха подготвили първокласниците Даниела Дечева, Магдалена Момчилова, Анъл Салиф и Мерт Гьокай.  От името на развълнуваните родители слово произнесе Русалина Калинова, която е майка на първокласник, но и начален учител, затова най-добре разбира вълнението на деня. Тя помоли директора Багдасаров да обещае, че ще ръководи училището все така успешно до завършването на гимназия на днешните първолаци. 
    Празничната програма включи изпълнения на вокалната група от 2 клас с ръководител Златка Атанасова с песента "Първи клас", както и на прогимназистите от групите на Райна Паслиева и Димитър Ганев с веселото "Хвърчило". Малките мажоретки, които в лятната занималня направиха нови танци под ръководството на доброволката по Еразъм+ Сема Тайлан и учителката Тонка Димитрова, представиха своята динамична лятна композиция.
    Голямо преживяване за първокласниците бе появата на традиционните за славейковските тържества приказни герои - тази година директно от Париж дойдоха Калинката и Черният котарак. За разнообразие споделиха, че не идват в "Славейков" да се борят със злодеи, а да споделят обичта, радостта и доброто, което се намира на това прекрасно място. След края на тържеството супергероите поведоха първокласниците към украсения вход и ги придружиха до класните стаи, след като началният учител Николина Андонова удари първия звънец.
    Кметът доц. д-р инж. Хасан Азис и директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров дълго разговаряха и се снимаха с класове ученици на богато украсената сцена след края на тържеството, след което посетиха класните стаи на първите класове.  
    Текст:Нешка Шопова

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини