Организират спининг и джиг риболов на яз. „Студен кладенец“ с благотворителна цел

Спининг и джиг риболовът ще се състоят на 15-ти октомври на яз. „Студен кладенец“ в района на село Гняздово.

„Желаещите да участват трябва да се запишат сутринта до 8.30ч., тъй като след това започва и самата надпревара. Тя ще се проведе от лодка, каяк и от брега едновременно. Всеки записал се ще се бори за индивидуално класиране. Задължително условие е да се вземат мерки за безопасност“, сподели Метин Халил един от организаторите на мероприятието.

Минималната сума за участие е 10лв. на човек. Тъй като събитието е благотворително, всеки може да помогне според възможностите си. Със събраните средства от участниците ще бъде осигурена еднодневна екскурзия на потребителите на Дома за стари хора до хижа на язовир Кърджали, включваща транспорт и обяд.

Важно условие е участниците в риболова да са навършили пълнолетие или да бъдат с пълнолетен придружител, както и да притежават валиден риболовен билет.

Това е втората подобна проява. Първото благотворително състезание по риболов се проведе на 25 юни тази година на река Върбица край момчилградското село Садовица. Със събраната тогава сума бе обновен инвентара и мебелите в Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини