Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри новата учебна година в СУ „Васил Левски“

Новата учебна 2023-2024 година бе открита официално в община Ардино. Кметът на общината инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям бяха гости на тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Васил Левски“. Празникът на най-голямото ардинско училище започна с издигането на националния флаг и посрещане на училищното знаме.

От свое име и от името на председателя на Общинския съвет кметът на общината Изет Шабан прочете поздравителен адрес до ученици, преподаватели и родители. „Започва първата за първокласниците или поредната за порасналите ученици учебна година в училище! И в нашите училища, днес е вълнуващ и искрен празник за децата, за учениците, за семействата и за учителите. Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето“, заяви Изет Шабан в своето поздравление. На най-малките той пожела да бъдат любознателни и смели, защото тръгват на едно прекрасно пътешествие в света на знанието. Кметът Изет Шабан благодари на учителите за усилията, с които превръщат училището в духовна територия, където учениците не само учат, но проявяват своите дарби и изявяват своята индивидуалност и инициативност. „Желая ви духовни сили и упоритост през новата учебна година, Нека се множат успехите на нашите ученици. Тяхната любов и признание са ценният дар за работата ви“, каза още Изет Шабан.

Поздравително слово, с пожелание за успехи и ползотворна година, произнесе и директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова. „Нека силата на знанието ни води напред и нагоре! Нека светлината да озарява пътя, по който вървим и успехите да си множим! Нека името на патрона на нашето училище  - Васил Левски, както и досега да ни вдъхновява, учи и закриля. Съзидателна и мъдра учебна година! На добър път!“, заяви  Аника Петрова. Тя предаде ключа на знанието на първокласниците, като им пожела една ползотворна и здрава нова учебна година. По стар обичай тя лисна менче с вода, за да върви по вода на учениците през новата учебна година.

Тази година звънецът удари за 430 ученици в най-голямото ардинско училище. Първокласниците са 32 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.

Талантите на учебното заведение поздравиха гостите на събитието с песни, стихове и танци. Тържеството приключи с изпращане на знамето на училището и националния флаг, под звуците на националния химн.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини