БСП казва “да” на златодобива при Крумовград, чака подкрепа от ДПС

Милко Багдасаров

БСП гледа положително на златодобива в находището Ада тепе край Крумовград от канадската компания “Дънди прешъс метълс”.Добивът на ценния метал ще създаде много работни места, от които районът ни се нуждае спешно. Надяваме се, че колегите от ДПС ще се солидаризират с нашата позиция. Това заяви пред журналисти народният представител от Коалиция за България и областен лидер на социалистите Милко Багдасаров. Той подчерта, че хората в Крумовград искар работа и управляващите трябва да откликнат на очакванията им.

Позицията ни по отношение на Ада тепе е част от цялостната ни стратегия за отваряне на работни местта в областта, каза още Багдасаров. Той посочи, че се търси възможност за възстановяване производства и за разкриване на нови предприятия. Провеждат се срещи с представители на промишлените предприятия за да се набележат евентуални законодателни промени, които да облекчат дейността им,както и за привличане на нови инвеститори. ОЦК остава за нас стратегическо предприятие. Очакваме макар и бавно производството в него да се възстанови. Работим по този въпрос, каза Багдасаров.

Той заяви, че развитието на рудодобива и металургията няма да стават за сметка на компромиси с опазването на околната среда. Ще се съобразим с изискванията на експертите, подчерта народният представител.

Багдасаров сподели също, че БСП насърчава социалните програми на настоящи и бъдещи инвеститори, които са от голямо значение за местното население.

В областта на земеделието работим по въпроса за възстановяването на напоителните полета. Само фирма “Земинвест” стопанисва в областта 464 микроязовира. Използването им може да увеличи добивите на земеделците, подчерта депутатът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини