17 °C

Над 500 души достигнаха наетите в златодобива и съпътстващите го дейности в Крумовград

Над 500 души достигнаха наетите в златодобива и съпътстващите го дейности в Крумовград. Служителите на златодобивната компания Дънди прешъс метълс са вече 278, от които 42 жени. Индиректно наети чрез подизпълнители са 258 души. Броят на наетите фирми от Крумовград и общината през второто тримесечие на тази година достигна 41. Това съобщиха на брифинг в Крумовград от ръководството на компанията.

  Фондът за насърчаване и подпомагане на малкия и средния бизнес е одобрил три проекта на обща стойност 696 578 лв, като са разкрити 9 нови работни места. Фондът се отваря и за земеделски производители. Това подчерта вицепрезидентът и генерален мениджър на Дънди прешъс метълс инж.д-р Илия Гърков.

  Компанията има последователна политика и по отношение на човешките ресурси. Върви стажантска програма за 2020 г. Петима стажанти са посетили рудник „Ада тепе” при Крумовград.Стажът им в Крумовград ще бъде за един месец.

  Д-р Гърков съобщи, че има тенденция за увеличаване на добивания златен концентрат от рудник „Ада тепе”. Количеството му през второто тримесечие е достигнало  1 517 т. Добитата руда е 272 255 тона, а преработената 224 573 тона.

  Дънди прешъс метълс има проучвателна площадка в Ивайловградско в м.Дълбоката река. Допроучва участъци и в Крумовградско.

  Златото все още не е обект на стратегически интерес в световен план. Увеличено е купуването на ювилирното злато. Така обикновените хора се застраховат от несигурността ,посочи д-р Гърков. Той посочи, че 2 пъти в световен мащаб се е увеличило използването на злато във високите технологии.

 В момента не богатите държави, а тези със слаби валути като Русия и Турция купуват злато на международните пазари посочи генералният менъджър на Дънди прешъс метълс.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини