Милко Багдасаров и Димитър Димов са Пазители на историята на Холокоста

Изображение 1 от 3

    Официални сертификати за незабрава и титлата „Пазители на историята на Холокоста“ получиха директорът на СУ „Петко Рачов Славейков“ Милко Багдасаров и ръководителят на Школа „ИстОрика“ Димитър Димов по време на откриването на 8-та Национална ученическа конференция по история „80 години от спасяването на българските евреи“. Наградите са за значими усилия за съхранение паметта на Холокоста.  Сертификатите връчи от името на проф. Оскар председателят на журито на конференцията доц. д-р Албена Танева, а Багдасаров и Димов не успяха да скрият вълнението си на сцената от голямата чест, която им се оказва.

    Сертификатите са подписани от проф. Александър Оскар – председател на Организацията на евреите в България, който изпрати и лично благодарствено писмо към двамата „отговорни“ за провеждането на изключително успешната ученическа конференция кърджалийци.

    В писмото пише: „Бих искал да Ви поздравя за организацията и успеха на Националната  ученическа конференция, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи и почитане паметта на жертвите на Холокоста.

    Успехът на този форум е доказателство за Вашата упорита работа и отдаденост, които Вие и Вашият екип влагате в името на образованието на учениците. Разширяването и надграждането на знанията им, свързани с най-черната страница от човешката история,  е гарант, че те няма да  допуснат грешките от миналото да се повторят и ще полагат усилия за тяхното предотвратяване.

    Пожелаваме на  Вас и Вашите възпитаници здраве и много успехи! Бъдете все така устремени в своето призвание да изграждате техните  морални ценности и демократични устои.“

    По всеобщо мнение най-значимото събитие в национален мащаб във връзка с честването на 80-тата годишнина от спасяването на българските евреи е именно 8-та Национална конференция по история, организирана от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов и проведена под патронажа на Община Кърджали и кмета инж. Хасан Азис.

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      1 0
      08:50, 22 мар 2023
      А защо не се отнасят по същия начин, уважават и пазят комшиите си турци???
    • 2
      То
      Точен
      1 0
      11:13, 22 мар 2023
      Този човек е най голямата ЛЪЖА за кърджалийци!
    • 3
      За
      Запознат
      1 0
      11:43, 22 мар 2023
      Да 11.13, най-сетне да признае биологичния си произход,от коя истинска майка, от кой истински баща от рода, комшиите на Чиркови...... Нашето честно... Ние уважаваме истините, човека!
    • 4
      Уч
      Учител
      1 0
      12:00, 22 мар 2023
      Лицемерен, лъжец, интригант манипулатор, човек нарцис. Вижте му боядисването, лицемерната му усмивка, характерна за токсичните и уйдурмите
    • 5
      За
      Запознат
      1 0
      12:44, 22 мар 2023
      Нищожество,прилага наказателни акции"да се научи", екстравагантно било в Кърджалийско турско име на челно място. Пещерното му мислене е на "голям"
    • 6
      Ро
      Родител
      0 0
      15:04, 22 мар 2023
      Живее като Симеончо, феодал, на гърба на турците и безсрамно наказателни акции срещу техни представители аааааа!!!Има ли поне малко човещина и морал? Това дори Манго Джери..... не си позволява!
    • 7
      3.
      3.14
      0 0
      15:13, 22 мар 2023
      Бил голям и значим..... ха, ха, ха,ха! Да, в мърсуването, лъжите и подлостите!
    • 8
      Уч
      учител
      0 0
      16:19, 22 мар 2023
      Пенсионира ли се или скоро му предстои. Най добре е път към първородното Ломско Монтанско или Шекер махала Пловдив. Стига толкова поразии на обществения климат в Кърджали
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини