26 °C

Ротари клуб Кърджали и Община Кърджали в добро партньорство, договарят нови инициативи

Ротари клуб Кърджали много добре работи с местната власт. В лицето на Община Кърджали той има деен партньор. В Кърджали хората споделят…”друго е да си имаш кмет…”. Това отбеляза в среща с градоначалника на Кърджали инж. Хасан Азис дистрикт-гуверньорът на дистрикт 2482/България/Веселин Димитров. Заедно с президента на Ротири клуб Кърджали Валентин Гогев те направиха преглед на съвместните инициативи през последните години. В разговорът взеха участие паст асистент-дистрикт гуверньорът Панайот Панайотов, паст президентите Джевдет Адем, Сабахатин Гьокче, и ротарианката Сибел Кяшиф. Посочено бе,че партньорството датира от 14 години. Кметът на Кърджали е единственият в страната завел президент на клуба в столицата на Ротари Интернешънъл Чикаго, където е възникнало движението. Хасан Азис посочи, че винаги се е допитвал по важни проблеми до ротарианците. Той е съгласувал застрояването на централната част на града с членове на Ротари клуб, в който влизат хора с безспорен обществен  авторитет и професионални познания. Правим срещите си с клуба заради хората на Кърджали. За младите хора мислим както ние ,така и Ротари. До сега сме връчили на 24 май 29 стипендии на зрелостници отличници. На този ден връчват стипендии и ротарианците.Ние подкрепяме майките с репродуктивни проблеми,а Ротари прави обучение на бъдещите майки.Заедно „правим разликата”,както гласи едно от посланията на Ротари Интернешенъл,подчерта градоначалникът.Допълни го Джевдет Адем,който посочи,че общината е изградила четири домове за деца в неравностойно положение,а Ротари е помогнало за обзавеждането на някои от тях.Отбелязано бе партнорството при монтиране на инсталации за пречистването на питейна вода в училищата,както и ремонт в основната зала на ОДК.

  Дистрикт гуверньорът Веселин Димитров посочи, че основни приоритети на Ротари Интернешенъл, най-масовата неправителствена организация в света, е работа по предотвратяването на конфликти и опазването на мира, детското здравеопазване, подпомагане на майчинството, осигуряване на грамотност и образование, пречистване и чиста вода, икономика и обществено развитие.Имаме финансов ресурс и чрез Фондация „Ротари” можем да участваме в съвместни начинания, посочи Веселин Димитров. Той похвали Ротари клуб Кърджали, че е привлякъл млади хора, включени в Интеракт и Ротаракт клубове.

Мотото на Ротари Интернешенъл тази година е „Бъди вдъхновението”. Вашият град е притегателен център за инициативи, посочи дистрикт гуверньорът.

  Бяха обсъдени конкретни инициативи за партньорство. Президентът Валентин Гогев поиска съдействие от кмета за терен за изграждане на детска площадка за безопастност на движението, както и за продължаване на проекта за монтиране на инсталации за пречистване на вода в училищата. От своя страна градоначалникът предложи да се работи по темата за замърсяването на атмосферния въздух и възстановяването на алеята на здравето в Парк Простор.

  В края на срещата инж.Хасан Азис подари на Веселин Димитров диск с песни на отец Петър Гарена, които той определи като носещи послание за мир, разбирателство и единение. Дистрикт гуверньорът му връчи флагче на дистрикта.

Георги Кулов
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 24.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини