Четири ротариански клуба избраха Кърджали за да посрещнат новата ротарианска година

Изображение 1 от 6

    Четири ротариански клуба избраха Кърджали, за да посрещнат новата ротарианска година. Ротари клубовете от Кърджали, Момчилград , Смолян и Златоград, обединени в зона 9 на дистрикт 2482 си дадоха среща на приятелството в Столицата на Източните Родопи. И четирите клуба отчетоха успешна година, с много осъществени проекти, реализирани цели и мечти.

    Както повелява конституцията на Ротари новата ротарианска година започва на 1 юли. В навечерието става предаването и на президентските пълномощия. Тази година мотото е „Бъди вдъхновението”.

    Асистент-дистрикт гуверньорът на Зона 9 Нели Русинова заяви, че  поредната ротация в зоната се извършва съвместно от клубовете и това е добра инициатива. Тя изрази убеденост, че новата ротарианска 2018/2019 г. ще бъде по успешна от предишната.

      Официално президент на Ротари клуб Кърджали вече е Валентин Гогев. Той прие огърлицата от пастпрезидента Бахар Палова. По време на церемонията Гогев заяви:”Ротацията е ново начало. Да бъдем вдъхновението на обществото!” Пастпрезидентът Бахар Палова сподели, че дейността на клуба през последната година е била успешна и неминуемо ще се получи надграждане на постигнатото.

       Президентските пълномощия бяха предадени в Ротари клуб Момчилград. Огърлицата бе връчена от д-р Айлин Адем на Фикрет Хабиб. Пастпрезидентът д-р Адем подчерта, че обществото ще оцени направеното през годината. Тя съобщи,че клубът е получил почетна грамота от Ротари интернешенъл. Изрази убеденост  ,че новото ръководство ще бъде успешно и целеустремено.

       Фикрет Хабиб отбеляза,че ротарианците от Момчилград заедно ще вървят напред. Щастието не е в целта,а в пътя към нея, посочи той.

      Щафетата в Ротари клуб Смолян бе предадена от Здравко Шехов на Сашка Иванова. Шехов благодари на приятелите си от клуба за съвместната работа. Иванова посочи,че ще се старае да вдъхнови младите ротарианци за добри дела.

    Велин Пеев предаде президентската огърлица  на Ружа Бодурова при ротацията в Ротари клуб Златоград. Пеев изрази задоволство от съвместната работа на клубовете от Зона 9. Ще се опитаме да работим по съвместни проекти, подчерта Ружа Бодурова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини