И природата тъжи за смъртта на Апостола,днес ни напомни за поезията на Ботев

Изображение 1 от 5

    И природата тъжи за смъртта на Апостола на българската свобода Васил Левски.Дъжд и надвиснали облаци допълваха настроението ни в деня на обесването на Васил Левски.Те ни напомняха за мрачната картина на екзекуцията описана от безсмъртната поезия на Ботев.

    Въпреки лошото време кърджалийци се поклониха пред монумента на Дякона Левски.На тържеството организирано от община Кърджали се стекоха много общественици и граждани.Тук бяха кметът инж.Хасан Азис,областният управител Начо Ковачев,директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов,председателят на ОбС Раиф Мустафа,омбудсманът Расим Муса и др.

       Бе отбелязано,че един от най-достойните синове на България влиза  в паметта на всички поколения.

    От името на общинският комитет „Левски”слово произнесе Лияна Фреоли.Тя подчерта ,че държавникът Левски нарича бъдеща България държава-храм,чиста и свята република ,в която българи и турци ще живеят като братя.Фреоли отбеляза че Апостолът най-много е искал да се жертва пред Олтара на Свободата.Преди да тръгне по този път,той е изпратил душата си пред Бога.Безсмъртни са думите му „Времето е в нас и ние сме във времето!”.

    От името на институции,общественици,политически партии,граждани бяха поднесени венци и цветя.Прозвуча и националния химн.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Hb
      Hb
      2 0
      15:26, 19 фев 2017
      Новия зам.кмет нещо си джътка в телефона !Явно му е скучно , да не кажа невъзпитано , ма то къде е Левски , къде по интересно е някой събор на турския фолклор!!!
    Последни новини