Кърджали почете делото на Апостола в деня на рождението му

186-та годишнина от рождението на Васил Левски бе отбелязана в Кърджали с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата в центъра на града.

Пред паметта на Левски се поклониха областният управител Даниел Делчев, кметът доц. д-р Хасан Азис, ръководството на община Кърджали, представители на политически партии, представители на МВР, граждани.

Слово произнесе Цонка Точева от общински комитет „В. Левски“.

„Сам поетът и революционер Христо Ботев пише за своя съвременник Левски: „Най-пръв Апостолът на свободата, светилникът пред народния олтар, мъж – праведен и смел., каза в словото си

Левски изпълни мечтата и мисията си да излезе преди времето, да изрази вековната ни жажда за свобода. Завеща ни самостоятелност, човечност, стремление за правда,  свобода и  единяване чрез всеобщи духовни и политически идеали, всеобщи нравствени ценности и непознатата ни преди него етническа толерантност“.

Днес ни остава надеждата, че младите хора ще успеят да предадат вярата си в неувяхващите послания и завети на Левски. И, че един ден народът ни ще изпълни неговите идеали. Увереност за това ин дадоха и проведените от общински комитет „В. Левски“ ученически конкурси за есета посветени на Апостола, в  които младежите показаха невероятна мъдрост., посочи Цонка Точева.

Арда нюз

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Оч
    Очевидец
    0 0
    15:07, 18 юли 2023
    Браво, най после,ние сме имали и областен
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини