СУ „Васил Левски” в Ардино отбеляза 151 години от гибелта на Апостола на свободата

151-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязан в Средно училище „Васил Левски“ в Ардино. На събитието присъстваше началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ към община Ардино Бахар Реджебов. От името на кмета на общината инж. Изет Шабан той прочете поздравителен адрес до директора, учителите, служителите и учениците на училището. „Винаги устремени към знанието, с градивност и всеотдайност, продължавайте да предавате своята любов към науката, към моралните и духовни ценности на Вашите ученици. Пожелавам Ви да споделяте високо нравствени каузи, делата Ви да са чисти и святи, да бъдете единни и сплотени! И нека да съумявате да пазите борбения дух на Вашия патрон – Васил Левски – Апостола на свободата!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Изет Шабан.

„Нека всеки носи в себе си частица от вярата и идеалите на Апостола! Ние никога не забравяме неговите послания, които са безсмъртни! И да се научим да гледаме настоящето през очите на Левски, който превърна думи и дела в едно и ни даде най-добрият урок по родолюбие, патриотизъм и честност“, отбеляза във възпоменателното слово за живота и дейността на Апостола на свободата преподавателят по история и цивилизации Венцислав Карамфилов.  

Учениците от начален етап под ръководството на Стоянка Трайкова и Севда Костадинова изнесоха поетичен рецитал в памет на живота и делото на Васил Левски под надслов „151 години безсмъртие“. А учениците от клуб „Музикално изкуство“ с ръководител Мюзейен Туран изпълниха народната песен за Левски „Кажи ми, горо“.

По повод патронния празник на училището бе организирана Седмица, посветена за Дякона с разнообразни конкурси и мероприятия.

Събитието приключи с едноминутно мълчание и с поднасяне на венец пред постамента на Васил Левски - Апостола на Свободата в двора на училището.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини