Кърджалийци:Апостолът на Свободата изпревари времето си!

Изображение 1 от 6

   Апостолът на Свободата изпревари времето си. Той има невероятно извисен духовен ръст. Тези думи прозвучаха днес в Кърджали по време на общоградското поклонение пред делото му по повод 150 години от обесването на Васил Левски.

    Кърджалийци се събраха пред монумента на Апостола в центъра на града ,за да поднесат венци и цветя пред паметника и споменат с признателност делото на великия българин.Сред официалните лица бяха кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис,зам.-кметът Тунджай Шукрю,зам.-председателят на ОбС Лятиф Расим,главния секретар Себахатин Риза и енорийският свещеник отец Петър Гарена.Венци и цветя бяха поднесени от институции,политически партии ,училища и много граждани.

    В словото от името на Общоградския комитет Васил Левски актьорът Атанас Атанасов посочи,че Апостолът не се вмества в никакви рамки.Той проявява кристално чиста нравственост. Дава жалони за справедливост и национална съвест. Сам извайва,чертите на своята икона. Дава надежда,че свободата е възможна. Затова и в Търновската конституция е записана неговата мисъл „Всеки роб влязъл в България свободен става!”.

  Неговото велико дело е напълно завършено подчерта Атанас Атанасов.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   1 0
   20:22, 19 фев 2023
   Не видяхме областния управител, неговия заместник посредствен,чантаджия назначен незаслужено на този пост от милиционерската олигархия /мафия /
  • 2
   За
   Заплати
   1 0
   01:59, 20 фев 2023
   Те са за ЗАПЛАТИ! Не виждате ли нямат никаква държавническа подготовка, култура и възпитание. Особено зама
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини