Ботевски гвардейци на караул пред българско съкровище

На 14, 15 и 16 ноември в град София в зала номер 3 на НДК се проведе „Форум на българското вино 2014”, организиран от „DiVino Taste”. Това е най-висшият български винен форум, който си поставя за цел популяризиране в България и света на качествените български вина и техните производители.
„Уайн Партнърс България” ООД и лично господин Алдин Доспатлиев бяха поканили за участие в този най-висш български винен форум Първия ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали, доказал неведнъж голям професионализъм с участията си в България и по света. На него организаторите представиха един изключителен по своя замисъл и реализация продукт, а именно „BULGARIAN TREASURE” – вино, направено от най-популярния в света български сорт грозде „мавруд”, специално подбран от района на град Панагюрище, където е намерено и Панагюрското златно съкровище.
И съвсем естествено бе българското богатство да бъде строго охранявано с почетен караул от български гвардейци. Изключителната чест бе оказана на младежите от Първия ученически гвардейски отряд, който е уникален и е единствената по рода си ученическа формация в България. Това го определя също като своеобразно българско съкровище. Така бе реализирана идеята на българските винари да бъдат вплетени 2 „съкровища” в едно и те да бъдат презентирани пред повече от 300 представители на български и чуждестранни фирми - производители на вина. Задачата на младите гвардейци беше да охраняват специално изработена стъклена витрина от висококачествени стъкла и материали със специално пригодено осветление и декор, в която бе поставена бутилка „BULGARIAN TREASURE”. Тя бе основната атракция на форума - от двете й страни гордо стоеше на пост по един гвардеец от Първия ученически гвардейски отряд като символ на българската държавност и народното ни богатство в лицето на младите хора, поддържащи духа и патриотичните традиции на Българската армия. Интересът към гвардейците от Кърджали бе изключително голям. Те преминаваха с тържествена стъпка през цялата зала номер 3 на Народния дворец на културата, отдавайки почест и предизвиквайки нестихващи аплодисменти и поздравления от гостите на форума. На всеки половин час те демонстрираха тържествена смяна на караула и през цялото време бяха в обективите на камерите и фотоапаратите на журналистите и гостите - български производители на вино, наши и световни винени експерти, хора работещи в областта на туризма, представители на различни дипломатически посолства. Специално нает оператор от организаторите на форума не спря да снима от различни позиции караула на младите гвардейци, осъществявайки идеята да бъде направен направен клип, който да популяризира уникалното вино „BULGARIAN TREASURE”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини