Стана ясно кой е намерил съкровището на Фен

Стана известно кой е намерил съкровището на американския милионер Форест Фен, съобщава The Guardian.

Списание Outside публикува статия, в която за пръв път се разкрива самоличността на човека, намерил съкровището на Фен. Оказва се, че това е 32-годишният студент по медицина от американския щат Мичиган Джонатан Стеф. Името беше потвърдено от внука на милионера Шайло Форест Олд в изявление, публикувано на уебсайта на Дал Нейтцел, който беше близък приятел на Фен.

Първоначално Стеф се надявал да остане анонимен и Фен направил всичко възможно да му помогне с това. Обаче се наложило търсачът на съкровища да даде името си заради съдебен иск, заведен от 47-годишната Барбара Андерсен. Дамата безуспешно търсила съкровището на Фен в щата Ню Мексико, похарчила хиляди долари за целта и не е открила нищо. В съда тя твърди, че някой е хакнал компютъра й, откраднал е разшифровките ѝ на стиховете на Фен и я е следил по време на пътуванията ѝ.

През 2010 г. Фен обяви, че е скрил в Скалистите планини сандъче със съкровище - стари монети, златни слитъци, диаманти, сапфири, рубини, смарагди и други ценности на обща стойност от един до два милиона долара. Неговите координати са закодирани в стиховете в книгата на Фен "Страстта на преследването".

Хиляди търсачи опитаха да намерят съкровището, поне петима от тях загинаха по време на издирването. През юни 2020 г. Фен обяви, че съкровището е намерено и е получил снимка на сандъка за доказателство. В началото на септември Фен почина на 90-годишна възраст.

След смъртта на милионера, Джонатан Стеф публикува в интернет своите спомени от търсенето на съкровището и последвалата среща с Фен. Търсачът на съкровища не споменава името си, но признава, че сандъчето е било скрита в Уайоминг, а самият той принадлежи към поколението на милениалите. Поради липсата на подробности много участници в търсенето решиха, че съкровището или не е намерено, или никога не е съществувало.

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини