Гласят извънредна сесия,избират Раиф Мустафа за председател на ОбС

Раиф Мустафа

Кърджали скоро ще има нов председател на местния парламент. Ръководството на партията няма да допусне разнобой в местната организация на ДПС, това заяви вчера след заседание на Централното оперативно бюро на Движенито, един от членовете му-Камен Костадинов.

 Както Кърджали бг вести пръв писа за поста е предложен бившият зам.-вътрешен министър Раиф Мустафа. Номинацията му идва лично от лидера на партията Ахмед Доган. Тя бе потвърдена пред местния актив от зам.-председателя на партията Рушен Риза.

 Според депесари възникналото между Раиф Мустафа и кмета Хасан Азис напрежение се уталожва. Двамата се опитват да тушират дрязгите сред своите поддръжници. За Кърджали бг вести Хасан Азис обяви, че в скоро време ще има извънредна сесия на местния парламент. Очаквам на нея съветниците да гласуват както трябва. На въпрос дали е страна в конфликта или балансьор между два враждуващи лагера Хасан Азис отговори , че просто е един от членовете на управленския екип на общината. Той каза още,че след като се реши казуса с председателя на местния парламент, ще се мисли и за зам.-кметовете.

 Конфликтът разразил се в местната организация на ДПС тлее отдавна. Той постепенно ескалира и се стигна до откровена война на два лагера.

Противоречия в местното ръководство на ДПС е имало винаги, но никога не се е стигало до толкова ожесточено противопоставяне, твърдят активисти на ДПС.Те отбелязват, че напрежението ескалира винаги когато се намесят депутати.

 Проблемите за Хасан Азис започнаха в момента, в който той пое лидерския пост на общинската организация на ДПС. До тогава партийният председател Сейфи Неджиб обираше негативите и тушираше чисто партийното недоволство. С оттеглянето на Неджиб атаките се стовариха върху главата на градоначалника. Той стана основен виновник за различните неудачи в партийната политика. Заговори се за това, че „Хасан е добър,но има лошо обкръжение”.

 Номинациите за кмет и съветници преди местните избори,само обостриха напрежението. Активът се раздели на два лагера. Ветерани,със заслуги,които след парламентарните избори бяха останали без работа и търсеха реализация в Кърджали и млади кадри, в повечето случаи залагащи на безрезервна вярност към Хасан Азис.

Така градоначалникът трябваше да избира между верността и заслугите.

 За лидера на партията Ахмед Доган дилемата бе лесно решима-той поиска баланс-постове и за едните и за другите.

   Днес и Хасан Азис и Раиф Мустафа са готови да заровят томахавката на войната.Най-малкото заради желанието да затворят устите на политическите си опоненти от ГЕРБ и БСП. Те ще трябва да се справят с нелеката задача да укротят амбициите на своите привърженици. Защото след гласуването за председател на местния парламент идва и разпределението на зам.-кментските места.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини