Райф Мустафа: Националната асоциация на председателите на ОбС прие бюджет 2019

Националната асоциация на председателите на Общински съвети прие бюджет 2019. Всички приходи, които се очакват са в размер на 227 хил. лв., а предвидените разходи са в размер на 150 хил. лв. Това каза за Радио Кърджали председателят на Общинския съвет Кърджали Райф Мустафа. Той присъства на 17-то Общо събрание на Националната асоциация на председатели на Общински съвети, което се проведе в Пловдив.

За тази година това беше последното заседание на организацията, тъй като предстоят избори. Може би ще има заседания на ръководството по определени проблеми, но такова национално с участието на всички председатели мисля, че няма да има, коментира Раиф Мустафа. 

120 председатели на Общински съвети от цялата страна участваха в Пловдив в 17-то Общо събрание на Националната асоциация на председатели на Общински съвети. 

По време на форума председателите обсъдиха и програмата за тази година, която акцентира върху законодателството, касаещо местното самоуправление, и повишаване на административния капацитет. 

Асоциацията е учредена в Пловдив преди 15 г. и вече наброява 206 членове. 

Има общински съвети, които за тази година не са си платили членския внос и те бяха споменати като общини в самия отчет, каза още Раиф Мустафа.  

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини