Опозицията амнистира Раиф Мустафа, потулва искането за оставка

Раиф Мустафа

Опозицията в местния парламент на Кърджали амнистира председателя Раиф Мустафа и потули искането за оставката му. Точката за предсрочното прекратяване на правомощията му бе№ 17 в дневния ред, но до гласуването й не се стигна. Още в началото на заседанията на Общинския съвет председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса предложи тя да отпадне. Муса се аргументира , че искането на опозицията влиза за трети път в дневния ред на сесиите без сериозни доводи и само наврежда на деловата работа.

При гласуването предложението на Расим Муса бе подкрепено от цялата група съветници на ДПС . Против гласуваха 16.Един се въздържа.Опозицията дори не възрази от трибуната.

В антракта лидерът на социалистите Милко Багдасаров сподели, че се водят преговори с кмета за приемането на бюджета и това е от особена важност. Що се отнася до съдбата на Раиф Мустафа тяхната позиция е достатъчно втвърдена. Червените се връщат в местния парламеннт, но ще гласуват въздържали се за всяка точка от дневния ред. Ще бойкотираме разпоредителните сделки, за които се иска квалифицирано мнозинство “за” на съветниците, декларира Багдасаров.

ДПС има мнозинство и си прави каквото иска. Ние сме против разпродажба на общинско имущество, защото парите потъват неизвестно къде. БСП само правят празни декларации , че са срещу разпоредителните сделки.Ще припомня, че те гласуваха голяма сделка за продажба на общински парцел за милиони. Парите отиват за покриване на борчовете на Пазара на производителите. БСП само имитират бойкот, подчерта общинският лидер на ГЕРБ Илия Илиев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини