По един бон на месец е харчело за возене из града старото ръководство на Пазара

Рамадан Вели

По един бон на месец е харчело на месец за да се вози из града старото ръковдство на Пазара. За близо година са похарчени за служебния автомобил 15 000 лева. Това обяви от трибуната на местния парламент сегашният изпълнителен директор на общинското дружество Пазар на производителите Рамадан Вели. Той каза също, че е бил раздут и щата на администрацията.

Първото което направихме е да ограничим разходите, каза Вели, представяйки отчет за своята работа. Той се похвали,че печалбата на дружеството за второто полугодие на 2012 в сравнение със същия период на 2011 г. е нарастнала с 95 000 лева. На Данъчното са приведени дължими за осигуровки 256 000 лева. Само лихвите на ден , завещани от старото ръководство са били по стотина лева.

Рамадан Вели каза, че имат индикации за проявен интерес от гръцки фирми за наемане на помещения на Пазара след отварянето на Маказа.

Председателят на групата съветници на ГЕРБ Илия Илиев обяви, че не иска розови картинки,а реална оценка. Как при 40 000 лева вноска на месец и при 30 000 лева приходи Пазар на производителите ще се разплаща с банката кредитор, попита Илиев. Той посочи, че само на община Кърджали за безлихвени кредите тържището дължи вече 900 000 лева.

Общинският съветник от левицата Милан Миланов препоръча Пазар на производителите да си потърси от банка “Алианц” половин милион лева надвзети по кредита и още 900 000 по програма САПАРД, дължими за това,че се е забавило привеждането на съфинансирането на проекта.

Независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров препоръча Пазара да не бъде само рентиер и да събира наеми , но да стане инициатор на определени търговски инициативи като Новогодишен пазар, Седмица на виното, Седмица на млякото, на които да гостуват производители.

Пазарът е дългосрочна инвестиция. Аз очаквам от това ръководство да формира политики в селското стопанство в региона. Освен общинските институции с подкрепа трябва да се ангажират и държавните, обобщи кметът Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини