Кметът Хасан Азис запали коледната елха в Кърджали

Кметът Кърджали инж.Хасан Азис запали  тази вечер новогодишната елха. Тя засия на фона на силните аплодисменти на десетки деца, които бяха дошли със своите родители за празненството. Организаторите обявиха, че богатата украса на новогодишното дърво е подарък от градоначалника.

  Кърджали е първият град, в който идва дядо Коледа. Това е така защото сте послушни и защото пазите всяко дръвче в общината, каза Хасан Азис. Той пожела щастлива Нова година на децата и техните родители.

  Самият Дядо Коледа пък прочете писмо, написано от децата от Кърджали. В него те го канят да дойде и да им донесе лакомства. Желанието на кърджаличетата бе изпълнено. След тържеството по запалването на елхата те бяха почерпени от организаторите от община Кърджали и Обединен детски комплекс.

Преди да светне елхата елфи посрещнаха кмета Хасан Азис и Дядо Коледа пред общината. Те поканиха градоначалника да посади дръвче пред сградата на Белия кораб. Кметът не само посади елха, но обеща и още по голямо дръвче, което да расте в тревната площ. То ще бъде накичено с пожелания, които ще останат тайна за децата на кърджалийци. Тайната ще се пази от градоначалника и елфите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини