Вълчо Милчев със свой блог по математика на сайта на училище „Славейков“

На сайта на СУ „Петко Рачов Славейков“ Вълчо Милчев поддържа блог по математика, който съдържа цялостното му творчество в тази наука – книги, публикации в български и чуждестранни списания. Блогът е предназначен за ученици с повишен интерес към математиката, а също и за учители на такива ученици. Тематиката е разнообразна: геометрия, алгебра, теория на числата, комбинаторика. Уеб адресът на авторския блог е  https://www.slaveykov.bg/index.php/pages/Valcho-Milchev.

Шест са книгите на Вълчо Милчев в областта на математиката: Линейно-рекурентни редици и диофантови уравнения от втори ред, 2013. Салфетките на Питагор (Изследователски сюжети от Ученическия институт), 2016. Математически миниатюри за Фибоначи, Микел, домино, граф, чевиани, 2019. Генериращи функции и покрития на лентови решетки, 2020. Линейно-рекурентни редици, 2022. „Математически миниатюри-2”, 2023. В блога могат да бъдат открити и линкове към авторски статии в реномирани български и чуждестранни математически списания.

„Школата по математика беше и продължава да бъде венец на професионалното ми удовлетворение като учител, защото с нейните възпитаници сме участвали в международни изяви в 11 държави по света“, казва Вълчо Милчев. И добавя, че с това, а и с 6-те написани от него книги математика той и учениците му са допринесли за добрия образ на СУ „Петко Рачов Славейков“ и на нашия град Кърджали в България и в чужбина.

През януари 2021 г.  Вълчо Милчев е избран за почетен член на Съюза на математиците в България с решение на Управителния съвет на СМБ. На 21 октомври 2022 г. е избран за почетен гражданин на Кърджали.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини