Двама нови магистрати попълниха състава на Районен съд-Кърджали

На 25 юли 2023 г. двама юристи встъпиха в длъжност като част от магистратския състав на Районен съд – Кърджали.

Асен Черешаров и Радостина Панчугова са назначени на длъжността „съдия“ в Районен съд – Кърджали след спечелен конкурс, обявен в началото на годината от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Те положиха клетва пред Общото събрание на съдиите при Районен съд – Кърджали и подписаха своите актове, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт.

    Съдия Асен Черешаров е завършил специалност „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив и е работил като главен юрисконсулт в Общинска администрация- Златоград.

    Съдия Радостина Панчугова е завършила специалност „Право“ в УНСС и е работила като юрисконсулт, а до назначаването й е била разследващ полицай в ОД на МВР – Пловдив.

   Председателят на Районен съд- Кърджали съдия Здравка Запрянова  поздрави  двамата магистрати като им пожела дълъг професионален път, воля, мъдрост, отговорност и почтеност при работата им в името на народа.

  Гости на церемонията по встъпването бяха председателите на Апелативен съд – Пловдив съдия Магдалина Иванова и на Окръжен съд – Кърджали съдия Веселина Кашикова, които също поздравиха новите си колеги и им пожелаха здраве, мъдрост, сила и търпение в отговорния път, който поемат с работата си като съдии.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини