Временно движението по път I-5 Кърджали - ГКПП "Маказа" в района на с. Върбен при км 372 е ограничено в двете посоки

Изображение 1 от 3

    Временно движението по път I-5 Кърджали - ГКПП "Маказа" в района на с. Върбен при км 372 е ограничено в двете посоки за всички МПС поради горящ ТИР на пътното платно. Трафикът на леките автомобили се осъществява по обходен маршрут през Кърджали - Брегово - Хаджийско - Върбен и обратно. Тежкотоварните изчакват на място.

      Според информация от очевидци горял е автомобил със слама.За репатрирането му към мястото на инцидента се придвижва автомобил на професионална пътна помощ Строй Арт 06.

    Временна организация на движението на главния път за и от ГКПП „Маказа“ е създадена заради пожар в района на село Върбен. Около 15 часа се запалил товарен автомобил, превозващ слама. Няма пострадали. Екипи на РСПБЗН-Подкова и участъка в село Бенковски потушават огъня. Създадена е временна организация на движение. Автомобилите, влизащи от ГКПП „Маказа“ в България, преминават през Подкова и Момчилград към Кърджали. От Кърджали към граничния пункт движението е през селата Брегово и Хаджийско и се регулира от полицейски сили на РУ-Кирково.  От Пътна полиция предупреждават водачите да шофират с повишено внимание по трасето в района на произшествието.Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

    Кърджали бг вести

    Снимки:Пътна помощ Строй Арт 06

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини